MMA

Joanna Jedrzejczyk nakon poraza od Weili Zhang objavila kraj karijere

Kineskinja Weili Zhang (22-3) je na UFC 275 priredbi u Singapuru je polovicom druge runde sjajnim nokautom iz okreta još jednom pobijedila Joannu Jedrzejczyk (16-5).

Sjajna 34-godišnja Poljakinja je nakon meča ostavila rukavice u ringu i objavila kraj karijere.

Ove dvije borkinje su u ožujku 2020. pružile nezaboravan okršaj u kojem je Kineskinja pobijedila podijeljenom odlukom sudaca.

Iz tog okršaja Joanna je izašla sa strašnim oteklinama na glavi. Mnogi su tada njihov okršaj nazvali najboljom ženskom MMA borbom svih vremena.

Poljakinja je pet puta obranila UFC-ov pojas u slamka kategoriji, prije nego što ga je 2017. izgubila protiv Rose Namajunas.

Nakon neuspješnog izleta u muha kategoriji pokušala je vratiti pojas u slamci, ali je prije dvije godine izgubila od Weili Zhang.

Poljakinja je nakon toga uzela stanku, a Kineskinja je pojas izgubila protiv Rose, pa potom i u revanšu. Weili je tako nakon dva poraza od Rose Namajunas napokon stigla do pobjede.

– Borim se već 20 godina, uskoro ću napuniti 35, a želim biti majka i poslovna žena. Trenirala sam više od pola života. Sve vas cijenim i volim – kazala je Joanna Jedrzejczyk.

Odgovori

Back to top button