MMA

Jiri Prochazka sada zna koliko je riskirao tim potezom u meču protiv Glovera Teixeire

Češki MMA borac Jiri Prochazka je pobjedom protiv Glovera Teixeire osvojio naslov UFC-ova prvaka poluteške kategorije.

Brazilac je do posljednje minute meča imao prednost kod sva tri suca, a onda je Jiri iskoristio trenutak i 28 sekundi završio borbu ‘submissionom’.

– Borba je bila izjednačena i morao sam učiniti nešto više kako bi pobijedio Teixeiru, no moja lijeva ruka bila je slomljena. Mislim da nije moguće završiti u borbi na nogama jer je čvrst. A kad god bi skratio distancu, on bi me pokušao srušiti. Na kraju sam dobio priliku pobijediti ga ‘submissionom’ i to sam iskoristio – kazao je Jiri Prochazka u razgovoru za MMA Hour.

Čehu je to bila treća pobjeda ‘submissionom’ u karijeri. No nakon meča nije bio zadovoljan nastupom.

– Razočarao sam sebe i navijače, nisam pokazao ono što sam najavio uoči borbe – totalnu dominaciju. Ali ni tijekom borbe nisam se osjećao pretjerano dobro, no pojas je ovdje, to je najvažnije – istaknuo je Prochazka i dodao:

– Očekivao sam da će Glover biti čvrst, ali sam zaboravio na svoj pristup borbi, tu sam podbacio. To je bila pogreška.

Sudac Marc Goddard je nakon borbe skrenuo pažnju kako se Jiri opasno poigravao kada se tijekom borbe činilo kako tapka. Neki sudac mogao je njegov potez krivo procijeniti.

– Tražio sam od Glovera da mi više pokaže, želio sam kod njega izazvati neku reakciju. Čekao sam njegov potez kako bi ga mogao kontrirati. Zato sam to radio, ali nisam tapkao. To je bila opasna strategija i sada mi je to jasno. Možda to budem ponovno radio, ali ne tako – naglasio je Jiri Prochazka, te je opisao svoje osjećaje nakon što je osvojio pojas:

– To je poput najljepšeg sna, ali moram ostati na zemlji. Moj nastup nije bio onakav kakav sam htio i zato sam pomalo razočaran. Moram nastaviti trenirati. A u sljedećim mečevima moram biti pametniji.

Odgovori

Back to top button