MMA

Jiri Prochazka najavio kakvu će strategiju imati protiv Glovera Teixeire

Brazilac Glover Teixeira će 11. lipnja na UFC 275 priredbi u Singapuru prvi put braniti pojas prvaka poluteške kategorije, a protivnik mu je Čeh Jiri Prochazka.

Teixeira je pojas osvojio u listopadu prošle godine kada je ‘submissionom’ (rear-naked choke) u drugoj rundi pobijedio Jana Blachowicza. Bila mu je to šesta pobjeda u nizu.

A Prochazka je vrlo brzo dobio priliku boriti se za tron.

Naime, češki borac je u UFC-u debitirao krajem 2020. godine i nakon dvije pobjede, protiv Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa, izborio je mjesto izazivača.

Jiriju je to meč karijere, a u jednom od zadnjih intervjua otkrio je i kakvom će taktikom krenuti protiv prvaka.

– Moram promijeniti svoj stil, posebno sam radio hrvanje i borbu na tlu. Zato sam trenirao s Henryjem Cejudom, a i s trenerima u Češkoj sam imao slične pripreme. Svi znaju u čemu sam jako dobar, što mi je slabost. No sve sam trenirao i vjerujem u sebe mnogo više nego prije – istaknuo je Jiri Prochazka i dodao:

– Glover je odličan protivnik i zbog tog meča sam mnogo više trenirao neke vještine u kojima dosad nisam bio toliko dobar. A sada sam u tome mnogo bolji. Moram dominirati i u borbi na tlu. Drugi borci prihvate njegov stil borbe i samo se brane. A ja se ne želim braniti. Ja stalno napadam i uvijek želim dominirati.

Jiri Prochazka ima 28 pobjeda, tri poraza i remi. Zanimljivo, 25 mečeva je završio nokautom, u dva je pobijedio ‘submissionom’, a u jednom je slavio sudačkom odlukom.

Odgovori

Back to top button