MMA

Ivan Djaković potvrdio kako najveće MMA promocije žele Soldića: To me čini jako ponosim

Najbolji hrvatski MMA borac i dvostruku KSW-ov prvak Roberto Soldić bio je gost Podcast Inkubatora zajedno s menadžerom Ivanom Dijakovićem.

Poznati MMA menadžer je potvrdio kako se za Roberta nakon sjajnih nastupa u KSW-u otimaju najbolje svjetske promocije slobodne borbe.

– To me čini jako ponosim, to je Robo zaslužio svojim radom. Svaki dan mnogo trenira, a nisu samo dvije organizacije u pitanju, četiri ili pet promocija. Tu je UFC, i KSW želi produžiti ugovor, ONE FC, Bellator, PFL… Svi ga žele – kazao je Ivan Dijaković i dodao:

– Kada je Roberto izgubio od Dricusa Du Plessisa, već je tada mogao otići u UFC. Tražili su ga premda je izgubio meč, ali Roberto je želio revanš s Dricusom. Tada smo trebali potpisati tzv. vezani ugovor gdje treba odraditi više borbi ili ostati nekoliko godina u organizaciji. na sve smo pristali samo kako bi dobio revanš s Dricusom.

RoboCopu je oduvijek želja nastupiti u UFC-u što se aktualiziralo nakon njegove posljednje pobjede lani u prosincu protiv Mameda Khalidova.

Još mu je ostala jedna borba u najjačoj europskoj MMA organizaciji po aktualnom ugovoru, a KSW za njega ima zanimljivu ponudu – četiri borbe i milijun eura.

Voditelj Marko Petrak i Roberto komentirali su UFC-ov roster, te je krenuo razgovor o zaradi, te potencijalnim suparnicima u najvećoj MMA promociji.

U razgovoru se često provlačilo pitanje vezano za mogući meč protiv prvaka velter kategorije Kamarua Usmana.

– Vidim da sam brži, fizički jači, vidim da je moja borba na nogama bolja, mlađi sam i nemam ozljeda. A nedostaci, zanimljiva mi je ta njegova glava, psihički je jak, taj ‘champion mindset’ – istaknuo je Roberto Soldić i dodao:

– Vjerujem da bi me takav protivnik motivirao i ne bi mu bilo lako protiv mene. Trebala bi mu dobra kondicija da me završi. On uvijek ide naprijed i psihički te lomi. Volio bih i to testirati. Ja već svojim očima vidim da ja to mogu i zato sam izabrao UFC.

Uskoro bi mogli znati gdje Roberto Soldić nastavlja karijeru.

Odgovori

Back to top button