MMA

Glover Teixeira još ne razmišlja o povlačenju: To će se dogoditi kada prestanem trenirati

Okršaj između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva na nedavnoj UFC 282 priredbi trebao je dati novog prvaka poluteške kategorije.

No meč je završio remijem, te je vodstvo najveće svjetske MMA organizacije odmah dogovorilo borbu između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla za UFC-ov pojas poluteške kategorije.

Dvoboj je dogovoren za UFC 283 priredbu koja će se 21. siječnja održati u Rio de Janeiru.

U tom meču 43-godišnji Teixeira pokušat će po drugi put osvojiti naslov i bez obzira na ishod još nema namjeru otići u mirovinu.

– Zasad ne razmišljam o povlačenju. Događaji prošlog vikenda su mi pokazali kako ne treba previše planirati, živim u sadašnjosti. Nemam planove i ne znam kada ću se umiroviti. Povući ću se onda kad izgubim želju i prestanem trenirati – rekao je Glover Teixeira i dodao:

– Imao sam takve trenutke. Mučio sam se s ozljedama i sve je izgledalo loše. Nakon poraza od Coreyja Andersona sam razmišljao, još jedna borba i budem li izgubio onda ću se povući. I u posljednjem meču protiv Jirija, pokazao sam kako se još uvijek mogu boriti na najvišoj razini. Mečevi su intenzivni i mnogi ne mogu držati taj ritam.

Njegov sljedeći protivnik je 12 godina mlađi Jamahal Hill. Amerikanac ima 11 pobjeda i poraz, te jednu poništenu borbu. Ima tri pobjede u nizu, a u posljednjem meču u kolovozu prekidom je svladao Thiaga Santosa.

– Teže se pripremiti za Prochazku, ali i Hill je jednako čvrst. Ne zamaram sam time hoću li biti spremniji od njega, jer sam bolji borac. Trebam se držati taktike i prisiliti ga na predaju. Srušiti ga i završiti ‘submissionom‘ ili nokautom. Svi znaju moj stil borbe – podvukao je Glover Teixeira.

Odgovori

Back to top button