MMA

Glover Teixeira hvali vještine Alexa Pereire: Israel Adesanya nema takvu nokautersku moć

Jedan od najboljih kickboksača svijeta Alex Pereira nedavno je potpisao za UFC. Brazilski borac se tijekom kick-boxing karijere dvaput borio protiv aktualnog UFC-a prvaka srednje kategorije Israela Adesanye i oba je puta pobijedio.

Glover Teixeira dobro poznaje Alexa Pereiru, jer često treniraju zajedno, te vjeruje kako Adesanyi više nije svejedno kada se konkurencija u kategoriju dodatno pojačala.

Teixeira se trenutačno priprema za okršaj protiv prvaka poluteške kategorije Jana Blachowicza, a njihov meč je na programu UFC 267 priredbe koja će se održati 30. listopada u Abu Dhabiju.

– Tatica je stigao u UFC i Adesanya o tome ne želi govoriti. On zna kako mu nitko ne može zadati toliko problema kao Pereira – kazao je Glover Teixeira, te objasnio razliku između ta dva borca:

– Kada Pereira pogodi u desno rebro onda vas boli i s lijeve strane. Adesanya mu nije ravnopravan i bit će preplašen budu li se sastali, jer ga je Pereira dvaput nokautirao. Israel ne udara poput Alexa i nema takvu nokautersku moć.

Brazilski borac tvrdi kako je Adesanya slabiji u borbi na tlu protiv Pereire.

– On nema vještine za borbu na tlu. Nije toliko vješt u hrvanju kako bi srušio Pereiru. Poatan je bolji od Israela u tome i dobro se brani kada se borba želi preseliti na tlo. Ja sam dobar u rušenju, ali je Alexa teško dohvatiti. Bit će on dobar u UFC-u – podvukao je Glover Teixeira.

Odgovori

Back to top button