MMA

Frank Mir o meču između Miočića i Jonesa: Stipe nije navikao biti u toj poziciji

Stipe Miočić se uskoro vraća u oktogon. Američki borac hrvatskih korijena će 11. studenog na UFC 295 priredbi u New Yorku pokušati vratiti pojas teške kategorije u meču protiv prvaka Jona Jonesa.

I dok svi s nestrpljenjem čekaju taj događaj mnogi su analizirali okršaj najvećeg teškaša u povijesti protiv jednog od najboljih MMA boraca svih vremena.

Bivši UFC-ov prvak Frank Mir ističe kako je Miočić najkompletniji UFC-ov teškaš, ali u borbi na tlu prednost daje Jonesu.

– Stipe je odličan hrvač i sjajan MMA borac, zbog toga je najviše puta obrani naslov u UFC-ovoj teškoj kategoriji. On je kompletan teškaš, odlično boksa i sjajno se hrva, nedostaju mu poluge, ali to je tipično za teškaše – kaže Frank Mir, no ističe kako će Jones biti u prednosti budu li se hrvali:

– U to nema sumnje, Jones će biti u prednosti bude li borba otišla na tlo. Trenirao sam s Jonesom i hrvačima svjetske klase. Jon je mogao biti NCAA prvak u hrvanju da je pohađao neki Division 1 koledž. Mogao bi rušiti Miočića i zadržavati ga na leđima. Stipe nije navikao biti u toj poziciji.

Bivši prvak to je dodatno objasnio, a dotaknuo se i Miočićevog nastupa protiv Ngannoua.

– Stipe nije za ‘grappling’ i poluge. Kad je imao Ngannoua u toj poziciji, ni u jednom trenutku nije razmišljao o pokušaju gušenja ili nekako prisiliti protivnika na predaju, isključivo je tražio ‘ground and pound’. Pa ako to nije radio iz gornje neće ni iz donje pozicije. Bude li Jones srušio Miočića na leđa, Stipe će vjerojatno biti kao riba na suhom – podvukao je Frank Mir.

Odgovori

Back to top button