Boks

Teškaš koji je nokautirao Lennoxa Lewisa tvrdi kako to isto može Usyk učiniti Furyju

Početkom godine se činilo kako su Oleksandr Usyk i Tyson Fury spremni dogovoriti borbu za ujedinjenje naslova teške kategorije, a onda su pregovori iznenada propali.

Borbom dvojice najvećih teškaša u ovom trenutku dobili bi apsolutnog teškaškog prvaka, prvi put od 1999. kada je to uspjelo Lennoxu Lewisu.

Bivši prvak teške kategorije Hasim Rahman pamtimo po nevjerojatnoj pobjedi iz 2001 kada je nokautom svladao Lewisa.

Rahman tvrdi kako to isto može učiniti Usyk protiv Furyja bude li dogovoren meč za apsolutnog prvaka, jer vjeruje kako Ukrajinac može iskoristiti Furyjeve prednosti.

– Želi li Fury zadržati svoje nasljeđe netaknutim, onda bi se trebao boriti protiv Usyka. No mislim da ga Usyk može pobijediti. Furyjeva najveća prednost je što je većina teškaša spora i on koristi svoje boksačke vještine protiv njih. Usyk je u svom vrhuncu u teškoj kategoriji i mislim da može pobijediti Tysona – rekao je Hasim Rahman i nastavio:

– Furyjeva veličina bila bi prednost za većinu teškaša. Naime, Fury se može osloniti i zgrabiti, ali Usyk nije takav tip borca koji će mu to dopustiti. On zna kako može iskoristiti protivnikovu težinu i veličinu. Usyk bez problema izdrži 12 rundi, a Fury će ga loviti i tu će se ispuhati. A kada se iscrpi, Usyk će ga vjerojatno nokautirati.

Tyson Fury svoje sljedeći nastup ima 28. listopada u Saudijskoj Arabiji kada boksa protiv bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua.

Odgovori

Back to top button