MMA

Francisov trener otkrio protiv koga se Ngannou želi boriti početkom sljedeće godine

Aktualni prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou još se oporavlja od operacije koljena na kojoj je bio u ožujka, dva mjeseca nakon posljednjeg nastupa.

Kamerunski borac je svoju posljednju borbu imao 22. siječnja kada je na UFC 270 priredbi pobijedio bivšeg klupskog kolegu Francuza Ciryla Ganea.

Poslije je priznao kako je u taj okršaj ušao ozlijeđen, te da mora na operaciju.

Odmah je bilo jasno kako Predatora čeka višemjesečna pauza, pa se u medijima zakotrljala priča o meču za privremenog prvaka teške kategorije, a najviše se spominjao okršaj između Stipe Miočića i Jona Jonesa.

Izgleda kako u UFC-u o tome nikada nisu razmišljali. Prije nekoliko dana UFC-ov šef Dana White spomenuo je kako bi se Jones borbama mogao vratiti tek početkom sljedeće godine, baš u vrijeme kada se povratku nada i Ngannou.

Francisov trener Eric Nicksick otkrio je još neke detalje.

– Nazvali su nas iz UFC-a i pitali kada se Francis vraća i protiv koga se želi boriti. Je li važno što ja mislim? Ne, ali lijepo od njih da su nazvali i pitali – kazao je Eric Nicksick i dodao:

– Odgovorio sam im da bi idealno bilo boriti se u ožujku protiv Jonesa. Osoba koja me je zvala s time se sto posto slaže, te mi je potvrdila da i UFC to želi. A to je Francisova želja. Također su željeli znati kako ide oporavak i koliko će mu trebati da se pripremi za povratak.

Izgleda kako su u ovakvom raspletu događaja vrlo male šanse da se Stipe Miočić bori protiv Jona Jonesa.

Bonesov povratak tempira se za sljedeću godinu kako bi odmah dobio borbu za pojas UFC-ova prvaka teške kategorije protiv Francisa Ngannoua.

Odgovori

Back to top button