MMA

Francis Ngannou zaboravio na Jona Jonesa: To mi više nije važno

Kamerunski udarač Francis Ngannou je u ožujku pobijedio Stipu Miočića i osvojio naslov UFC-ova prvaka teške kategorije.

Premda je izjavio kako će se za razliku od svog prethodnika češće boriti, zasad se toga ne drži.

Pojas prvaka prvi put će braniti 22. siječnja na UFC 270 priredbi protiv bivšeg kolege Francuza Ciryla Ganea, bit će to skoro deset mjeseci od meča protiv Miočića.

No razlog te duže pauze možda leži u Francisovoj želji da se bori protiv Jona Jonesa.

A kako se to nije moglo realizirati, u UFC-u su se okrenuli organizaciji meča za privremeni naslov u kojem Ganea pobijedio Lewisa.

Jon Jones je nedavno promijenio tim, te najavio kako se dogodine vraća borbama. No Ngannou više ne razmišlja o Bonesu.

– To mi više nije važno. Mnogo se govorilo o Jonu Jonesu, a ništa se nije dogodilo. Iskreno, nakon meča protiv Miočića vjerovao sam da ću se boriti protiv Jona Jonesa, a evo gdje sam danas – rekao je Francis Ngannou i dodao:

– Proći će gotovo deset mjeseci, a ja ću se boriti protiv Ciryla Ganea koji uopće nije bio u kombinacijama. Nije bio ni blizu da postane izazivač.

Kamerunac ne zna hoće li se Jones uopće vratiti borbama, a još manje vjeruje da će se to dogoditi u prvoj polovici sljedeće godine.

– Jon Jones jedno govori, a drugo radi. Stvarno ne znam njegove namjere, nikada se na to ne bih kladio. Ja nastavljam svoj posao jer ne znamo što budućnost donosi – zaključio je Francis Ngannou.

A novinar Mike Bohn je nakon nedavnog intervjua objavio Francisovu fotografiju koja je privukla pažnju.

Naime, Kamerunac više ne izgleda utegnuto kao ranije, ali i dalje izgleda dosta mišićavo.

Ngannou je vjerojatno svjesno izgubio koji kilogram mišićne mase kako radio na kondiciji i većoj izdržljivosti koja će mu itekako biti potrebna protiv Ciryla Ganea.

Odgovori

Back to top button