Boks

Alen Babić najavio rutinsku pobjedu protiv Francuza, a opet se dotaknuo i Filipa Hrgovića

Hrvatski boksač Alen Babić će ove subote na Matchroomovoj priredbi u Manchesteru tražiti desetu profesionalnu pobjedu. Babićev suparnik bit će Francuz David Spilmont.

Savage je ime protivnika doznao u srijedu samo nekoliko dana uoči priredbe, a i sam je dobio ponudu za nastup prije 20-ak dana.

– To je ‘short notice‘ za obojicu. Nitko se ne želi boriti na takav ‘short notice‘, ali David Spilmont je prihvatio meč. Ne znam mnogo o njemu i nije me briga. Mislim da će to biti rutinska pobjeda – kazao je Alen Babić i najavio novu pobjedu nokautom:

– Da, naravno. Taj borac nije dobar kao mojih posljednjih osam protivnika. Ne znam što on može učiniti nešto više od ostalih. Mogu se praviti i govoriti da je dobar, ali ja zapravo ne znam tko je on.

Savage je otkrio kako više neće prihvaćati takve mečeve, te će tražiti borbe protiv jačih boksača. najavio je kako želi napasti pojas prvaka u bridgerweight kategoriji (do 102 kilograma). Alen je trenutačno treći u poretku WBC-ovih izazivača u toj kategorija čiji pojas drži Oscar Rivas.

– To je moja posljednja takva borba, a nakon nje idem po naslov u bridgeru. Idem po pojas koji trenutačno u vlasništvu Oscara Rivasa. Želim biti svjetski prvak – kazao je Alen Babić i dodao:

– Nitko u to ne vjeruje, ali ja mislim da ću sljedeće godine postati svjetski prvak. Nakon toga se vraćam u tešku kategoriju i želim osvojiti naslov u toj kategoriji.

Babić se dotaknuo i Filipa Hrgovića koji je na priredbi 4. prosinca pobijedio Emira Ahmatovića nokautom u trećoj rundi. Savage je ponovio kako želi borbu protiv El Animala.

– Želim ga pobijediti i nemilosrdno prebiti. On ne zna što će mu se dogoditi. Zapravo, svjestan je, pa me zato izbjegava. Bori se protiv protivnika koji su 200. i neki na rang ljestvici, a govori da ja nisam dostojan protivnik – istaknuo je Alen Babić i nastavio:

– On je jedan od razloga zašto boksam. Ja sam kao Zorro osvetnik. Želim mu se osvetiti za sve što je napravio drugim ljudima.

Savage ističe kako bi to bila veliki događaj u Hrvatskoj.

– Moramo dogovoriti tu borbu. To je jedina takva borba u povijesti Hrvatske, s rivalstvom između dvojice Hrvata. Sanjam o velikoj boksačkoj priredbi u Hrvatskoj zadnjih pet godina – rekao je Alen Babić i zaključio:

– Želim na meč doći u svom automobilu i biti primjer svim običnim ljudima. Ako sam ja uspio, onda mogu svi mogu. Stvarno se veselim toj borbi. Nikad nisam bio nokautiran, a boksao sam s borcima 40 kilograma težim od njega. Sparirao sam s Dillianom Whyteom, a nikad nisam bio nokautiran. Ne znam kako me može pobijediti.

Cijeli razgovor za Matcroom Boxing pogledajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button