MMA

Francis Ngannou odbio UFC-ov prijedlog za sljedeću borbu, ne odgovara mu datum

Novi UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou odbio je suparnika kojeg mu je predložila najjača MMA organizacija. Naime, UFC je kamerunskom udaraču predložila borbu protiv Derricka Lewisa za 12. lipnja, ali ponudu nije je prihvatio jer mu datum ne odgovara, javlja poznati MMA novinar Ariel Helwani.

Ngannou je 28. ožujka na UFC 260 priredbi nokautom u drugoj rundi pobijedio Stipu Miočića, pa datum koji mu je predložila promocija stiže prerano. A i Kamerunac je nakon okršaja s Miočićem najavio kako se želi boriti protiv Jona Jonesa.

No kako se Bones još uvijek nije dogovorio s UFC-om, tako su White i društvo odabrali Lewisa za Francisova sljedećeg protivnika. Ngannou nema problema boriti se protiv Derricka Lewisa jer mu se želi revanširati za poraz iz 2018. godine.

Možda će UFC ubrzo pronaći drugi datum za meč kojeg bi prvak mogao prihvatiti. Helwani smatra da UFC tom ponudom želi potaknuti Jonesa na razmišljanje i poručiti mu da ne pristaju na ucjenu.

‘S obzirom na to da je okršaj za 12. lipnja otpao, hoće li UFC ponovno razgovarati s Jonesom? Možda. Ali Lewis je spreman, voljan i sposoban. Ne bih se iznenadio da pokušaju taj revanš dogovoriti za ljeto ili jesen. Nisam siguran da UFC trenutačno želi prihvatiti Jonesov prijedlog’, napisao je Helwani na Twitteru.

Bivši prvak poluteške kategorije i po mnogima najbolji borac u povijesti nedavno je izjavio kako bi mu UFC trebao ponuditi ne manji iznos od deset milijuna dolara za borbu protiv novog prvaka Francisa Ngannoua.

Odgovori

Back to top button