MMA

FOTO Pogledajte kako izgleda Chimaevo lice nakon što je protiv Burnsa dobio stotinu udaraca

Ljubitelji slobodne borbe mogli su uživati u još jednom UFC-ovom spektaklu. Priredbu najveće svjetske MMA organizacije u Jacksonvilleu prevodili su mečevi za naslov, Alexander Volkanovski je treći put obranio naslov prvaka perolake kategorije pobjedom protiv Chana Sung Junga, dok je prvak bantam kategorije Aljamain Sterling u uzvratnom okršaju svladao Pjotra Jana.

Posebnu pažnju na UFC 273 priredbi privukla je borba u velter kategoriji u kojoj je Khamzat Chimaev nakon fantastične tri runde jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao Gilberta Burnsa.

Švedsko-čečenskom borcu to je bio najteži ispit u karijeri i peta pobjeda u UFC-u.

Borz je u četiri UFC-ova nastupa prije okršaja protiv Burnsa primio samo jedan značajan udarac i to u debiju protiv Johna Phillipsa.

No ta statistika se naglo povećala nakon borbe s Brazilcem.

Naime, Burns je protiv Chimaeva pogodio 119 značajnih udaraca (ukupno 141), dok je Khamzat imao 108 udaraca (124).

Burns je u drugoj rundi imao čak 56 značajnih udaraca, a 45 ih je odsjelo na Khamzatovoj glavi. Chimaev je ukupno primio 89 značajnih udaraca u glavu!

– Stvarno je čvrst. Burns je pokazao brazilsku srčanost. Dobro poznajem Brazilce, moj brat iz Brazila koji je ovdje, od prvog je dana sa mnom i pomagao mi je za ovaj meč. Hvala ti na ovoj borbi Gilbert. Volim te brate i jako te poštujem. Naporno radim za sve, a on je večeras bio jako dobar – poručio je Khamzat Chimaev.

Gilbert Burns je nakon meča dobio ovacije publike u Jacksonvilleu, ali i zbog svega što je pokazao u borilištu.

– Ja se u oktogon dolazim boriti i ništa drugo mi u tom trenutku nije važno. Drugi sam na ljestvici i borit ću se protiv bilo koga, moj cilj je postati prvak. Uvijek se želim boriti protiv najboljih. Svi su bili protiv mene, ali ja imam ogromno srce, veliku obitelj i tim koji me podržavaju. nastavljam se boriti – istaknuo je Gilbert Burns.

Odgovori

Back to top button