Boks

Antonio Grabić pobijedio Luku Plantića i osvojio naslov državnog prvaka

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu pred ispunjenim tribinama završeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore.

Prvenstva su bila kriterijska za izbor reprezentacija za predstojeća europska prvenstva, pa će osvajači naslova dobiti poziv za najbolju vrstu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Najboljim boksačem PH za seniore proglašen je mladi Antonio Grabić iz BK Leonarda Zagreb koji je s tri sjajne pobjede osvojio zlato u poluteškoj kategoriji do 80 kg, a pobijedio je redom prvaka Hrvatske U-22 Petra Leskura, pa nokautom Ante Pucu iz Leonide i na kraju u velikom finalu olimpijca Luku Plantića (Salona).

Mladi Grabić, koji je tek ušao u seniore, odlično se pripremio za Plantićeve nalete, taktički se sjajno branio i kretao, te dočekivao Plantića kontrama i slavio podijeljenom odlukom sudaca 3:2 što mu je dosad najveći trijumf u karijeri.

Najbolji tehničar PH-a je veliki povratnik Marko Zeljko, sjajni boksač iz Sesveta koji sada nastupa za Salonu Solin. Zeljko je u finalu čisto nadboksao Marina Jelačića iz splitskog Pauka.

Za najbolji meč na prvenstva izabran je neizvjesni dvoboj u kategoriji do 71 kg između brončanog s EP-a U-22 u Poreču Noe Ježeka i Zadranina Petra Krešimira Kneževića kojeg je Ježek pobijedio ranije i u finalu državnog prvenstva U-22 u Zadru.

Tada je Ježek bio uvjerljiv, a u Zagrebu suci su presudili 3:2 u njegovu korist. Knežević je dobio prvu rundu u kojoj je neutralizirao Ježeka, gradio se i izmicao Ježekovim serijama i prijetio opasnim udarcima do kraja, a neizvjesne i dramatične druge dvije runde otišle su na Ježekovu stranu zahvaljujući većem iskustvu, a i reputaciji osvajača europske medalje.

Na Ježeku je sigurno ostavio trag neumornog ritma s Europskog prvenstva U-22 u Poreču, a kao i većina finalista s PH u Zagrebu, u tri dana imao je tri meča bez predaha.

Zlatni s EP u Poreču Gabrijel Veočić također je boksao tri meča i upisao tri uvjerljive pobjede, a u finalu je superiorno jednoglasnom odlukom svladao perspektivnog Petra Pavčeca iz Nokauta. Veočiću je ovo već 12. naslov državnog prvaka u svim dobnim skupinama.

U najlakšoj kategoriji do 57 kg slavio je jednoglasnom odlukom Nikola Horvat iz Leonarda.

U lakoj kategoriji do 60 kg novu titulu prvaka upisao je Filip Kolak koji je prešao u Nokaut Zagreb, a pobijedio je prvaka Hrvatske U-22 Patrika Licula iz Pule.

U kategoriji do 63 kg novi (stari) prvak je reprezentativac iz BK Rijeke, vatrogasac iz Delnica Matteo Komadina koji je u žestokom dvoboju odlukom 4:1 svladao dobro poznatog, čvrstog rivala Filipa Poturovića iz Nove Gradiške.

U kategoriji do 86 kg stariji brat Damir Plantić prekidom je pobijedio srčanog Marka Ramljaka iz Rijeke zbog hematoma i posjekotine ispod oka iz polufinala, pa je meč prekinut u trećoj rundi liječničkom intervencijom.

Prekidom je titulu u superteškoj kategoriji +92 kg potvrdio Marko Milun iz Leonarda protiv Marijana Brnića iz splitskog Groma, ali nakon bacanja ručnika i rukavica iz Brnićevog kuta zbog nezadovoljstva tijekom borbe i kriterijem koji je dopuštao razorne Milunove prodore i ulaske u klinč.

U teškoj kategoriji do 92 kg prvu seniorsku titulu nakon 14 godina slavi Osijek i brojni navijači koji su stigli iz osječke četvrti Jug II – prvak je također povratnik u ring Marko Pratljačić koji je u iscrpljujućoj borbi sa 4:0 (jedan sudac meč je vidio neriješenim) pobijedio borbenog Mateja Ilijevića iz BK Petar Zrinski.

BK Leonardo iz zagrebačke Dubrave uz najboljeg boksača PH ima trojicu seniorskih prvaka: Nikola Horvat (57 kg), Antonio Grabić (80 kg) i Marko Milun (+92 kg).

BK Salona iz četiri finala ima dvojicu prvaka Damira Plantića (86 kg) i Marka Zeljka (67 kg), te dva doprvaka (Teo Tolo 57 kg i Luka Plantić 80 kg).

BK Rijeka ima seniorskog prvaka Mattea Komadinu i doprvaka Marka Ramljaka (86 kg), uz dvije brončane medalje (Petar Cetinić i Marko Dorjan).

I BK Nokaut ima prvaka (Filip Kolak) te doprvaka Petra Pavčeca koji se hrabro suprotstavio Gabrijelu Veočiću u finalu do 75 kg.

Odgovori

Back to top button