MMA

Edwards vjeruje kako bi okršaj protiv Masvidala bio veći meč od revanša protiv Usmana

Englez Leon Edwards je prošlog mjeseca detronizirao Kamarua Usmana nakon što ga je u posljednjoj minuti glavne borbe na UFC 278 priredbi nokautirao lijevim ‘high kickom’.

Rocky je tom pobjedom prekinuo sjajan niz nigerijskog borca koji je u tom meču po šesti put branio pojas UFC-ova prvaka velter kategorije.

Bio je to njihov drugi međusobni okršaj, a u prvom krajem 2015. pobijedio je Usman. Šef UFC-a Dana White najavio je uzvrat.

– Usman silno želi revanš, te je rekao da mu je velik teret pao s leđa sada kada više nije prvak. Bio je pod ogromnim pritiskom, jer je želio srušiti rekord Andersona Silve – kazao je Dana White.

Edwards je u razgovoru s Arielom Helwanijem izjavio kako mu je Usmanova izjava bila pomalo čudna.

– U to baš i ne vjerujem. Ne mogu zamisliti da budem sretan zbog poraza. Čudno je sve to, ali možda je to jedini način na koji se može nositi s porazom. Kao da se previše trudi u svemu tome. Bio je prvak i vjerovao je kako ga nitko ne može pobijediti. No sada je izgubio – kazao je Leon Edwards, koji priziva meč protiv drugog protivnika:

– Svakako je to Jorge Masvidal. Neka razvali Burnsa, ali ja u to baš ne vjerujem. No zamislite kakve bi to scene bile u Velikoj Britaniji. Uistinu vjerujem da bi to na Otoku bio veći meč nego protiv Usmana. No svejedno je protiv koga ću braniti pojas prvaka.

Odgovori

Back to top button