Boks

Bob Arum smatra kako bi Joshua mogao nastradati prihvati li meč protiv Furyja: Bio bi to masakr

Jedan od Furyjevih promotora Bob Arum tvrdi kako će Kralj Cigana lagano pobijediti Anthonyja Joshuu bude li se uskoro dogovorio njihov boksački okršaj.

No Arum koji je već više od pola stoljeća u tom poslu vjeruje kako bi AJ u tom meču mogao ozbiljno nastradati i kako je on toga svjestan, te neće prihvatiti borbu.

Joshuin promotor Eddie Hearn najavio je kako bi Anthony za početak trebao imati nekoliko lakših protivnika kako bi vratio samopouzdanje i ponovno došao na svjetsku razinu.

– Ta se borba zasad neće dogoditi – rekao je Bob Arum i nastavio:

– Premda Fury želi taj meč, ja bih se stavio u poziciju Eddieja Hearna i Joshue. Nakon dva poraza od Usyka, prva stvar koju želim je vratiti Anthonyja u ring i organizirati mu dvije borbe u kojima će vratiti samopouzdanje. Ako se sada vrati u ring protiv Furyja, mogao bi doživjeti masakr.

Furyjev tim je dao službenu ponudu s velikodušnom podjelom zaradom 60-40 u korist WBC-ova prvaka, što je Hearn prihvatio. No razgovori su zapeli oko datuma održavanja borbe.

Kralj Cigana želi da meč održi 26. studenog na Wembleyu ili 3. prosinca u Cardiffu, dok bi Joshua boksao tek 17. prosinca. Furyju to ne odgovara.

Legendarni promotor smatra kako nema smisla da Joshua odmah nakon poraza uskoči u vatru.

– Podjela honorara je poprilično poštena, zar ne? – kazao je Bob Arum, pa dodao:

– Joshua više nije prvak. Ne vjerujem da će Fury ove godine boksati protiv Joshue. Sve ukazuje da se to neće dogoditi.

Odgovori

Back to top button