MMA

Demetrious Johnson ponovno stigao na tron: I dalje učim i napredujem bez obzira na godine

Američki borac Demetrious Johnson je godinama dominirao UFC-om i 11 puta uspješno branio pojas prvaka najveće svjetske MMA promocije.

A onda ga je u listopadu 2018. organizacija odlučila s ONE Championshipom zamijeniti za Bena Askrena.

Brzorastuća azijska promocija borilačkih sportova ukazala mu je veće poštovanje.

Nakon tri pobjede u tri nastupa i osvajanja ONE-ova Grand Prixa u muha kategoriji, stigao je meč za pojas prvaka protiv Adriana Moraesa.

Brazilski borac je lani u travnju u prvom meču koljenom nokautirao Johnsona, koji nakon poraza nije tražio izgovore.

Amerikanac se nakon nešto više od godinu dana revanširao Moraesu.

Johnson je letećim koljenom u četvrtoj rundi nokautirao protivnika i osvojio pojas ONE-ova prvaka muha kategorije.

– U dvorani stalno dobivam batine, ali ostao sam skroman. Imao sam teške pripreme – kazao je Demetrious Johnson te otkrio taktiku protiv Moraesa:

– Želio sam ga stalno napadati, pa dobio i neki udarac više. Kada me srušio, znao sam da mi ne može proći gard. A u polugardu može biti cijeli dan. Tada sam ga dobro pogodio laktom i napravio mu posjekotinu.

Posebno se osvrnuo na potez kojim je efektno završio meč.

– Znao sam da mu moram uzvratiti nakon poraza. Trebao sam se izložiti opasnosti, a to mi baš nije bilo drago. Razvaljivali su me na treninzima, a to smo nazivali Zombi strategijom, jer sam stalno napadao. No naporan rad u dvorani se na kraju isplatio – rekao je 36-godišnji Demetrious Johnson i završio:

– I dalje učim i napredujem bez obzira na godine. To mogu zahvaliti svom timu. Znam da naporno radim i potpuno sam opušten. Sretan sam i zahvalan zbog svega.

Odgovori

Back to top button