MMA

Dana White želi u UFC dovesti olimpijskog pobjednika u hrvanju

Gable Steveson jedan je od američkih junaka s nedavno održanih Olimpijskih igara u Tokiju. Taj 21-godišnji hrvač slobodnim stilom je u finalu dvije desetinke prije isteka vremena okrenuo rezultat protiv Gruzijca Gena Petriashvilija i osvojio zlatnu medalju.

Steveson je tako postao drugi Amerikanac koji je osvojio olimpijski tron u superteškoj kategoriji u hrvanju slobodnim stilom.

– Trenutačno sam najopasniji hrvač na svijetu, a kako bi sjajno bilo da sada postanem i najopakiji borac – kazao je Gable Steveson, te pokazao interes nastaviti karijeru u profesionalnom borilačkom sportu.

Za mladim hrvačem odmah su zanimanje pokazali UFC-ov predsjednik Dana White, prvi čovjek WWE-a Vince McMahon, te Bellatorov šef Scott Coker koji je prvi stigao Stevesonu s ponudom.

No Gable ne želi brzati, te želi razmotriti sve ponude. I Dana White će uskoro dati ponudu olimpijskom pobjedniku kojom bi ga pridobio u UFC.

– Hrvanje ima jaku bazu u UFC-u i mnogo je hrvača kod nas uspjelo. Znam da je u gradu i sigurno ćemo razgovarati. Pred njim je mnogo posla prije nego što se bude mogao boriti u UFC-u – kazao je Dana White, te se osvrnuo izjavu Henryja Cejuda, koji tvrdi kako bi Steveson nakon dvije godine treninga mogao pobijediti Jona Jonesa i Francisa Ngannoua:

– Treba imati hrabrosti izjaviti tako nešto. Takva dva borca, zanimljivo.

Odgovori

Back to top button