MMA

Dana White ne zna hoće li Francis Ngannou dogodine produljiti ugovor s UFC-om

Prvak teške kategorije Francis Ngannou ove je godine teško pronalazio zajednički jezik s vodstvom UFC-a.

Čelništvo najjače svjetske MMA organizacije na čelu s Danom Whiteom nisu popuštali na Francisove zahtjeve, pa ih je Kamerunac često prozivao kako nemaju poštovanja prema prvaku.

Nadao se borbi protiv Jona Jonesa, ali to se nije dogodilo, a posebno ga je zasmetalo kada je organizirana borba za privremenog prvaka između Ciryla Ganea i Derricka Lewisa.

Ngannou će 22. siječnja na UFC 270 priredbi prvi put braniti pojas protiv bivšeg kolege Francuza Ganea, no već sada treba razmišljati o svojoj budućnosti u promociji.

Naime, uskoro mu istječe ugovor s UFC-om te postoje naznake kako nema volju produljiti suradnju.

– Našem prvaku uskoro istječe ugovor s UFC-om i takve se stvari događaju. Ponekad ne možete dogovoriti uvjete koji bi zadovoljili obje strane. Kada ste borac morate biti oprezni pri odluci tko će vas predstavljati – kazao je UFC-ov šef Dana White i nastavio:

– Ako želi ostati s nama onda je u redu, i mi želimo da ostane. No ako ne želiš više biti s nama, nema problema. I to je OK. Bude li pobijedio u sljedećem meču, još uvijek ima vremena odlučiti. Vjerojatno bi imao još jednu borbu.

Izgleda kako njegov ostanak ovisi o borbi za naslov i bude li pobijedio Ganea onda bi mu UFC-ov šef Dana White mogao organizirati meč protiv bivšeg prvaka poluteške kategorija Jona Jonesa. Ta bi ga borba vjerojatno još neko vrijeme zadržala u najjačoj MMA promociji.

Odgovori

Back to top button