MMA

Dana White: Jones se ne želi boriti protiv Miočića, zato će Stipe biti sljedeći izazivač za naslov

Čini se kako UFC-ov šef Dana White ima sve manje strpljenja u pregovorima s jednim od najboljih MMA boraca u povijesti Jonom Jonesom. Bivši prvak poluteške kategorije već se neko vrijeme pokušava dogovoriti s čelnicima najjače MMA organizacije veći honorar prije nego bi ušao u oktogon protiv prvaka Francisa Ngannoua.

Bones želi novi ugovor kojim bi osigurao zaradu kao što je ima zvijezda Conor McGregor, ali White i društvo s time nisu previše oduševljeni.

Jones je posljednju borbu imao u veljači prošle godine kada je pobijedio Dominicka Reyesa, te je odlučio prijeći u tešku kategoriju.

– Jones ima ugovor s UFC-om. Imali smo nekoliko sastanaka i pokušali se dogovoriti da se vrati borbama. No što ako se on ne želi boriti u teškoj kategoriji. Što mi možemo učiniti? – pita se Dana White i dodaje:

– Ne možemo ga natjerati da se bori. Derrick Lewis je trenutačno prvi izazivač za naslov teške kategorije. I to ne ovisi o Jonesu, bez obzira želi li se boriti ili ne.

Donedavni prvak Stipe Miočić najavio je povratak na tron, te je počeo žestoko trenirati kako bi vratio pojas UFC-ova prvaka.

Najveći teškaš u povijesti UFC-a mogao bi biti sljedeći izazivač, odnosno čekao bi pobjednika dvoboja Francis Ngannou – Derrick Lewis.

– Jon Jones je jasno dao do znanja kako se ne želi boriti protiv Stipe Miočića, tako da o tome ne treba više trošiti riječi. Prvo ćemo organizirati borbu između Derricka Lewisa i Francisa Ngannoua, a pobjednik će braniti naslov protiv Miočića. Stipe će biti sljedeći izazivač za naslov – istaknuo je Dana White.

Odgovori

Back to top button