MMA

Charles Oliveira je novi prvak lake kategorije, Brazilac prekidom pobijedio Michaela Chandlera

Charles Oliveira (31-8, 1 NC) je novi UFC-ov prvak lake kategorije. Brazilski borac je u prepunoj Toyota Center dvorani u Houstonu tehničkim nokautom u drugoj rundi pobijedio Michaela Chandlera (22-6).

U žestokoj prvoj minuti Oliveiri je pukla arkada, ali ga to nije previše omelo. Uspio je borbu prenijeti na tlo, te pokušao nekim atraktivnim potezom završiti dvoboj.

Chandler se izvukao iz zagrljaja brazilskog borca i do kraja prve runde je sjajno kontrolirao meč. Nekoliko je puta snažno udario suparnika, pa se činilo kako se Olivera našao u problemima.

No početkom druge runde Brazilac je iskoristi nepažnju nekadašnjeg Bellatorova prvaka. Oliveira je snažno lijevim krošeom pogodio Chandlera i s nekoliko udaraca završio borbu. Sudac je prekinuo borbu. Bila mu je to deveta pobjeda u nizu.

Charles Oliviera je tako, nakon 11 godina u UFC-u, stigao na tronu lake kategorije i naslijedio Khabiba Nurmagomedova. Brazilac i neporaženi Dagestanac nikada se međusobno nisu borili.

Beneil Dariush (21-4-1) je na fantastičan način stigao do trijumfa nad legendarnim Tonyjem Fergusonom (25-6), kojemu to bio treći poraz u nizu, ranije je gubio od Justina Gaethjea i Charlesa Oliveire.

U sjajnoj sunaslovna borba Dariush je dominirao protiv Fergusana tijekom cijele borbe i na kraju jednoglasnom odlukom sudaca stigao do trijumfa.

Meč se uglavnom vodio na tlu u kojem su oba borca imali svoje trenutke, no je Beneil bio agresivniji, te je stigao do velikog trijumfa koji ga je izbacio u vrh lake kategorije.

Bila je to Dariushijeva sedma pobjeda u nizu. Ferguson je pokazao kako mu se velika karijera bliži kraju.

Brazilski borac Rogerio Bontorin (17-3, 1 NC) bio je bolji od Matta Schnella (15-6) jednoglasnom odlukom sudaca. Bontorin je bio aktivniji tijekom cijele borbe, a u posljednjoj dionici mogao je i završiti dvoboj.

Amerikanka Katlyn Chookagian (16-4) nadjačala je Viviane Araújo (10-3) također jednoglasnom odlukom sudaca. Katlyn je bila bolja protivnica u sve tri runde. Mogla je do pobjede stići i ranije, ali u drugoj rundi nije iskoristila rušenje.

Glavni program otvoren je borbom u perolakoj kategoriji i kojoj je Edson Barboza (22-9) nokautom pobijedio Shanea Burgosa (13-3).

Borci su u prve dvije runde izmijenili mnogo udaraca, a onda je Barbozi sjeo jedan desni kroše kojim je srušio suparnika. To je bila druga pobjeda brazilskog borca na tri poraza u nizu.

Rezultati UFC 262:

Charles Oliveira def. Michael Chandler – TKO (punches), 2. runda (0:19)
Beneil Dariush def. Tony Ferguson – jednoglasna odluka sudaca(30–27, 30–27, 30–27)
Rogério Bontorin def. Matt Schnell – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 29–28)
Katlyn Chookagian def. Viviane Araújo – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 30–27)
Edson Barboza def. Shane Burgos – KO (punches), 3. runda (1:16)

Uvodne borbe:

André Muniz def. Ronaldo Souza – Technical Submission (armbar), 1. runda (3:59)
Lando Vannata def. Mike Grundy – podijeljena odluka sudaca, (29–28, 27–30, 30–27)
Jordan Wright def. Jamie Pickett – TKO (punches), 1. runda (1:04)
Andrea Lee def. Antonina Shevchenko – Submission (triangle armbar), 2. runda (4:52)
Priscila Cachoeira def. Gina Mazany – TKO (punches), 2. runda (4:51)
Tucker Lutz def. Kevin Aguilar – jednoglasna odluka sudaca (30–27, 29–28, 29–28)
Christos Giagos def. Sean Soriano – Technical Submission (brabo choke), 2. runda (0:59)

Odgovori

Back to top button