MMA

Conor McGregor i Dustin Poirier čestitali novom prvaku

Put Charlesa Oliveire (31–8, 1NC) je do UFC-ova trona trajao 11 godina. Brazilski borac je prvi meč u najjačoj MMA organizaciji imao 1. kolovoza 2010. kada je gušenjem (armbar) u prvoj rundi pobijedio Darrena Elkinsa. Njegov uzlet počeo je prije tri godine od trijumfa nad Clayom Guidom, te je sakupio devet pobjeda u nizu, a ova posljednje je vrijedila naslova u lakoj kategoriji.

Oliveira je u prepunoj Toyota Center dvorani u Houstonu prekidom u drugoj rundi UFC 262 priredbe pobijedio Michaela Chandlera (22-6) i osvojio pojas prvaka.

Među brojnim čestitkama valja izdvojiti poruke Conora McGregora i Dustina Poiriera koji se bore 10. srpnja, a pobjednik tog okršaja mogao bi biti Oliveirin izazivač.

‘Čestitke Charlesu Oliveiri, 11. UFC prvaku lake kategorije. Zanima me tko će biti dvanaesti…’, poručio je Conor, dok je Dustin napisao:

‘Čestitam Charles, zaslužio si to na teži način! Glavu gore Chandleru, i dok si na vrhu i kada padneš.’

Dana White je na molbu Tonyja Fergusona povisio iznos bonusa za borce s 50.000 na 75.000 dolara. A bonuse za izvedbu večeri dobili su Charles Oliveira, Christos Giagos, te Edson Barboza i Shane Burgos za najbolji meč.

Odgovori

Back to top button