MMA

Curtis Blaydes podržava Francisovu želju za boksanjem

Prvaka UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou nakon operacije koljena čeka nešto duži oporavak i u tom će se vremenu sigurno pokušati dogovoriti s promocijom oko uvjeta u novom ugovoru.

Kamerunac osim veće plaće želi i dobiti mogućnost boksati bez da mu UFC stvara bilo kakve probleme.

Ngannou često ističe kako se želi okušati u boksu, a čak je zanimanje pokazao i WBC-ov prvak Tyson Fury.

No najveća svjetska MMA organizacija dosad gotovo da nije popuštala takvim zahtjevima, jedina iznimka je bilo u slučaju Conora McGregora koji je 2017. boksao protiv Floyda Mayweathera.

Irac je izgubio tehničkim nokautom u desetoj rundi, no i UFC je na toj priredbi dobro zaradio.

Teškaš Curtis Blaydes je u nedavnom intervjuu istaknuo kako podržava ideju Francisa Ngannoua i njegovu želju za boksanjem.

– Sve se promijenilo u trenutku kada su McGregoru dopustili ulazak u ring. Ne znam zašto to ne bi ponovno učinili sada kada je riječ o Francisu. Neka navedu barem jedan razumljiv razlog zbog čega on to ne bi mogao napraviti – kazao je Curtis Blaydes, te dodao:

– Naravno, može se ozlijediti, ali ozljeda se može dogoditi bilo gdje, pa čak i na treningu. To nije dovoljno dobar razlog. U toj priči svi bi mogli dobro zaraditi, pa čak i pet milijuna dolara je velik novac. Potpuno razumijem zašto Francis želi boksati.

Ngannou i Blaydes dvaput su se borili u UFC-ovom oktogonu i u oba je puta je Kamerunac pobijedio.

Odgovori

Back to top button