Boks

Dillian Whyte propustio konferenciju za medije, traži dodatni novac

Prvom konferencijom za medije počela je promocija boksačkog meča u kojem WBC-ov prvak Tyson Fury brani naslov protiv izazivača Dilliana Whytea.

Borba će se održati 23. travnja na Wembleyju, a organizaciju meča dobio je nakon licitacije Furyjev promotor Frank Warren i njegov Queensberry nakon što ponudio najveći iznos i to rekordni iznos ‘purse bid’ u povijesti boksa. Fury i Whyte podijelit će honorar u iznosu od 41 milijun dolara.

Whyte je još ranije najavio kako neće sudjelovati na promociji borbe, jer je nezadovoljan WBC-ovom odlukom kako se honorar dijeli 80-20 u korist Furyja.

Tako je Kralju Cigana zajamčena zarada od 33 milijuna, dok će Whyteu pripasti osam milijuna dolara. Dillianu će to biti najveći honorar koji je dobio u karijeri.

Naravno, Whyte smatra kako bi njegova zarada treba biti veća, te je u međuvremenu tražio dodatni novac kako bi se pojavljivao na presicama uoči borbe.

Furyjev tim je odmah odbacio tu mogućnost, a promotor Bob Arum je neposredno uoči presice najavio kako Whyte neće nazočiti konferenciji za medije.

– Whyte neće doći na konferenciju za medije jer mu ne želimo isplatiti postotak od PPV prodaje. To se ne dobiva putem licitacije honorara. Izjavio je kako neće biti niti na jednoj presicu osim na onoj posljednjoj – kazao je Bob Arum.

Organizator meča je boksačima dužan isplatiti iznos koji je ponudio na licitaciji, odnosno dogovoreni postotak od zajamčenog honorara.

A sve što zaradi (uključujući i prodaju PPV prijenosa) može raspodijeliti kako želi, odnosno prema dogovoru.

Čini se kako Whytea ne žele uključiti u podjelu zarade. No Furyjev promotor vjeruje kako Dillian neće nedostajati u promociji meča.

– Bio bih zabrinut kada ne bi imali Furyja koji je najbolji u promociji svojih mečeva. A iskreno, tko bi uopće slušao što Dillian govori. Tyson će to napraviti za obojicu – podvukao je Bob Arum.

Odgovori

Back to top button