MMA

Ciryl Gane pobijedio Volkova, trijumf Damira Hadžovića

Ciryl Gane izborio je devetu profesionalnu pobjedu, šestu u UFC-u. Neporaženi francuski borac je u glavnoj borbi UFC Fight Nighta 190 priredbe u Las Vegasu pobijedio Rusa Aleksandera Volkova jednoglasnom odlukom sudaca.

Gane je u sjajnoj borbi fantastičnom taktikom stigao do još jednog trijumfa, te potvrdio kako pripada vrhu teške kategorije.

Ponovno je pokazao veliku izdržljivost okršajem u pet rundi, ali i kako ne posjeduje nokautersku snagu. To mu je bila druga pobjeda u nizu do koje je stigao jednoglasnom sudačkom odlukom i treća od posljednje četiri borbe.

Volkov je u prve dvije runde uspješno odgovarao na svaku Ganeovu prijetnju, no u nastavku je Francuz preuzeo inicijativu te počeo pogađati suparnika. U taktičkom nadmudrivanju Ciryl je bio uspješniji, Aleksander niti u jednom trenutku nije ga mogao ugroziti.

U sunaslovnoj borbi Tanner Boser je nokautom u drugoj rundi pobijedio Ovincea St. Preuxa. Boser je tu borbu prihvatio u manje od mjesec dana nakon poraza od Ilira Latifija.

U prvoj rundi je dominirao, a u sljedećoj je završio posao. Pogodio je protivnika koljenom u glavu i nakon nekoliko udaraca stigao do nokauta.

Timur Valiev je većinskom odlukom sudaca nadjačao Raonija Barcelosa, a Tim Means je nakon tri runde nadjačao Nicolasa Dalbyja.

Andre Fili je dominirao protiv Daniela Pinede i vjerojatno bi stigao do nove pobjede da nije u drugoj rundi nehotično prstom zahvatio oko svog suparnika. Pineda nije mogao nastaviti okršaj te je meč završio ‘no contest’.

U prvoj borbi glavnog programa Renato Moicano je gušenjem (rear-naked choke) u 2. rundi pobijedio Jaija Herberta.

Damir Hadžovića je u uvodnom programu svladao Yancyja Medeirosa jednoglasnom sudačkom odlukom. ‘Bosnian Bomber’ je nakon dva poraza u nizu stigao do trijumfom koji mu vjerojatno jamči novi ugovor s najjačom MMA organizacijom.

Obojica su krenula agresivno, a u toj otvorenoj borbi Hadžović je bolje pogađao. Prve dvije runde je sjajno odradio, čak se sredinom borbe činilo kako je nekoliko puta uzdrmao suparnika, ali ti udarci nisu bili dovoljno snažni da Medeiros završi na tlu.

Damir je u posljednjoj rundi usporio što je Yancyju otvorilo priliku za preokret. No Hadžović se uspješno branio, te do kraja meča sačuvao prednost. Na kraju su mu sva tri suca dala prednost, bilo je tri puta po 29–28.

Rezultati, UFC Fight Night 190:

Ciryl Gane def. Aleksander Volkov – jednoglasna odluka sudaca (50–45, 50–45, 49–46)
Tanner Boser def. Ovince St. Preux – KO (punches), 2. runda (2:31)
Timur Valiev def. Raoni Barcelos – većinska odluka sudaca (28–28, 29–28, 29–28)
Andre Fili vs. Daniel Pineda – No Contest (accidental eye poke), 2. runda (0:46)
Tim Means def. Nicolas Dalby – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28)
Renato Moicano def. Jai Herbert – Submission (rear-naked choke), 2. runda (4:34)

Uvodne borbe:

Kennedy Nzechukwu def. Danilo Marques – TKO (punches), 3. runda (0:20)
Shavkat Rakhmonov def. Michel Prazeres – Submission (rear-naked choke), 2. runda (2:10)
Jeremiah Wells def. Warlley Alves – KO (punches), 2. runda 0:30
Marcin Prachnio def. Isaac Villanueva – TKO (body kick), 2. runda (0:56)
Julia Avila def. Julija Stoliarenko – Submission (rear-naked choke), 3. runda 4:19
Charles Rosa def. Justin Jaynes – podijeljena odluka sudaca (30–27, 28–29, 29–28)
Damir Hadžović def. Yancy Medeiros – jednoglasna odluka sudaca (29–28, 29–28, 29–28)

Odgovori

Back to top button