MMA

Chatri Sityodtong otkrio Helwaniju kako je bilo čudesno trenirati s Cro Copom

Roberto Soldić je ovog ljeta potpisao za ONE Championship. Hrvatski MMA borac je iz KSW-a otišao kao dvostruki prvak, te karijeru nastavlja u brzorastućoj azijskoj borilačkoj organizaciji.

Robocop će svoj debi u ONE-u imati 2. prosinca u Manili protiv neporaženog Dagestanca Murada Ramazanova.

Predsjednik ONE-a Chatri Sityodtong je nedavno gostovao u MMA Houru kod Ariela Helwanija, te je objasnio kako je došlo do dogovora sa Soldićem.

– Kada tražimo nove borce onda smo vrlo selektivni. Nedavno smo doveli Roberta Soldića koji će ostaviti još veći trag u borilačkom sportu – rekao je Chatri Sityodtong, te nastavio:

– Imao je ponude mnogih organizacija, a mi smo kliknuli na prvu. Ivan Dijaković je njegov dugogodišnji menadžer i on je pronašao Roberta koji tada imao 18 godina. Radi se o ludoj priči. Roberto je nije imao ništa u Hrvatskoj, a onda je u Düsseldorfu naišao na Ivana. Spavao je u maloj prostoriji u dvorani i tako je počeo. On i Ivan postali su najbolji prijatelji. Dobili su ponude od nekoliko organizacija, a onda mi se javio Ivan Dijaković i pitao me mogu li nas posjetiti u Singapuru. Došli su na našu priredbu, razgovarali su s nekim borcima i onda su se odlučili za nas.

Prvi čovjek ONE-a predstavio je i Robertova protivnika.

– Murad Ramazanov je trenutačno najbolji dagestanski hrvač. Pitate li Dagestance svi će vam reći da je Murad ubojica – podvukao je Chatri Sityodtong.

Helwani se nadodao kako Robocopa želi gledati protiv nekog udarača, no čelnik ONE-a je ponovio kako je hrvatski borac kompletan borac, te mu je svejedno bude li se borio protiv hrvača ili udarača.

Sityodtong je podijelio svoje dojmove treniranja s Cro Copom prilikom svog nedavnog posjeta Hrvatskoj.

– Bio sam u Zagrebu, a Mirko Cro Cop nas je pozvao u svoj dom. Bio je to nestvaran trenutak. Kao dijete sam bio Mirkov fan, a on nas je pozvao k sebi. Mirko je sjajan, trenira svaki dana tri do četiri sata. Pozvao nas je u svoju dvoranu. Mislio sam da će to biti trening od pola sata, a na kraju smo trenirali tri sata – istaknuo je Chatri Sityodtong i zaključio:

– A što se Roberta tiče, on je fenomen, fantastičan borac koji posjeduju nevjerojatnu brzinu, eksplozivnost, balans, kao i borilački IQ. Rijetki su takvi talenti.

Odgovori

Back to top button