Boks

Devin Haney otkrio protiv koga se želi boriti, a prvi na popisu je Vasilj Lomačenko

Neporaženi 23-godišnji Devin Haney je apsolutni prvak lake kategorije. Američki boksač je u svojoj blistavoj karijeri izborio 28 pobjeda, a ona koja mu je donijela ujedinjenje naslova dogodila se u lipnju kada je jednoglasnom odlukom sudaca svladao George Kambosos Jr.-a.

Ovog vikenda slijedi revanš Rod Laver Areni u Melbourneu. A Haney bez obzira na to što ima sve titule nije na prvom mjestu BoxRecove ljestvice lake kategorije.

Amerikanac je na drugi iza Gervonte Davisa (27-0), te vjeruje kako njegov sunarodnjak izbjegava mečeve s najboljima.

– Tank se ne želi boriti protiv mene, a i ostale izbjegava. Pogledajte njegov omjer, on se nije borio protiv nikog, ima 27 godina, a ja sam bolji od njega. Ja sam apsolutni prvak. Ne znam želi se on uopće boriti – rekao je Devin Haney, te dodao kako ga zanima meč protiv Isaaca Cruza:

– Bila bi to dobra borba, a i stilski bi mi odgovarala. On ima veliku snagu i napada, sviđaju mi se takvi borci.

No američki borac izdvojio je još jednog potencijalnog protivnika. Istaknuo je kako bi vrlo rado boksao protiv 34-godišnjeg Ukrajinca Vasilja Lomačenka.

– Lomu prozivam već godinama i definitivno bih se borio protiv njega. Volio bih nakon ovog meča boksati protiv Lomačenka, no prvo slijedi meč s Kambososom. Ali Loma je svakako na mom popisu – podvukao je Devin Haney.

Odgovori

Back to top button