MMA

Čelnik MMA Unije: Tirielovo ponašanje najoštrije osuđujemo, učinio je veliku štetu MMA sportu

O slučaju sudjelovanja u nasilničkom ponašanju MMA borca Tiriela Luke Abramovića, na skijalištu Platak, oglasila se i Hrvatska MMA Unija priopćivši sljedeće:

‘Upoznati smo s incidentom u kojem je sudjelovao jedan aktivni amaterski MMA borac, sada već bivši član Kickboxing kluba Dynamite iz Rijeke.

Ovim putem želimo jasno dati do znanja kako najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja izvan granica sporta te ne podržavamo i ne odobravamo bilo kakva nasilna ponašanja.

U ime svih naših članova želimo iskazati zgražanje nad svakim činom nasilja, kao i našu predanost u promicanju sportskog duha, fair playa i pravilnih vrijednosti.

Nakon što dobijemo sve relevantne informacije od nadležnih institucija naša disciplinska komisija poduzet će sve potrebne mjere’.

Radi boljeg razumijevanja toga koliku je štetu Abramović napravio za sport, kojim se počeo baviti nakon povlačenja iz skijanja, objasnio je predsjednik Hrvatske MMA Unije Dražena Forgača za Večernji list.

– On definitivno mora biti kažnjen. Ako bismo preko ovakvog ponašanja pripadnika borilačke zajednice prešli onda bismo bili gotovi i upravo je zbog ovakvih slučajeva stigma na borilačkim sportovima. A mi doista ne možemo znati što svaki član nekog kluba radi izvan treninga i natjecanja, to ne zna čak niti njegov trener. Razumijem javnost da reagira ovako pa zbog pojedinca pati imidž cijelog sporta jer se pojedinačni slučaj uopćava. Nedavno smo imali slučaj nogometaša koji je silovao djevojku što ne znači da su svi nogometaši silovatelji. Nažalost, kada neki borac nešto tako napravi olako se stigmatizira cijela borilačka zajednica.

Kako se Abramovića može kazniti?

– Tako da ga se ne poziva na borilačke priredbe. Mi nismo olimpijski sport, mi nismo organizirani poput nogometa u kojem ako vas Fifa suspendira to moraju slijediti i Uefa, nacionalni savez, županijski savez, gradski savez, klub. Naime, mi ne možemo znati hoće li njega Japanci ili netko drugi zvati da se bori kod njih. Doduše, on je početnik pa je takvo što teško i vjerovati. Ono što možemo jest ne zvati ga na natjecanja u Hrvatskoj.

Ono što se još može, a njegov Kickboxing klub Dynamite je to već učinio, ne dozvoliti mu da više trenira u nekom od borilačkih klubova.

A s obzirom na to da je riječ o borilačkom početniku njemu ovo, a i sve ono što ga eventualno pravosudno slijedi, neka bude dobra životna pouka.

Podsjetimo, u nedjelju navečer na skijalištu Platak tri MMA borca pretukla su troje ljudi, člana HGSS-a i muškarca i ženu koji su mu pritekli u pomoć.

Mladići su nasrnuli na djelatnika HGSS-a nakon što im je rekao da im ne može pomoći izvući automobil iz snijega.

Policija je objavila da će sudu podnijeti optužni prijedlog protiv trojice mladića za prekršaj iz područja naročito drskog i nepristojnog ponašanja, a riječ je o Luki Tirielu Abramoviću, Mateju Kruniću i Lovri Paveliću. Policija ih je zatekla na licu mjesta te su za to dobili prekršajne prijave.

Odgovori

Back to top button