Boks

Mariela Šteko brani naslov pobjednice u Borasu

U petak u Borasu (Švedska) počinje 13. izdanje jednog od najvećih ženskih turnira u Europi – Golden Girl Box Cup – za sve dobne kategorije (kadetkinje, juniorke, mlađe seniorke i seniorke), piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatsku pod vodstvom trenera Mladena Šteke predstavljaju tri reprezentativke, sve tri osvajačice medalja na lanjskim europskim prvenstvima mlađih dobnih kategorija:

Mariela Šteko (mlađe seniorke, do 63 kg)

Lana Paljušić (juniorke, do 57 kg)

Valeria Šteko (kadetkinje, do 54 kg)

Naše tri mlade boksačice, sve tri članice BK Petar Zrinski Zagreb, na turniru u Borasu vodi Mladen Šteko, a sve tri sportašice i žive i treniraju u Akademiji borilačkih sportova Šteko u Münchenu. Mladen Šteko s kćerima Valerijom i Marielom, te Lanom Paljušić prošle su godine odlučili nastupati za hrvatsku reprezentaciju premda su imali otvoren poziv Njemačkog boksačkog saveza (djevojke imaju i titule prvakinja Njemačke!).

Mariela Šteko postala je europska juniorska prvakinja, Lana Paljušić na Europskom juniorskom prvenstvu 2022. u Italiji osvojila je brončanu medalju, a Valeria Šteko broncu na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj 2022. godine.

Sve tri mlade reprezentativke s uspjehom su u siječnju 2023. godine nastupile na Kupu nacija u Somboru – Mariela i Valeria Šteko osvojile su zlatne medalje, a Lana Paljušić broncu!

Mariela Šteko ove godine osvojila je već i prvo mjesto na Viking Boxing Cupu u Danskoj, a lani je bila zlatna i na Golden Girl turniru 2022. u Borasu uvjerljivim pobjedama nad reprezentativkama Sj. Irske i Ukrajine. Od ove sezone Mariela se natječe u starijoj kategoriji mlađih seniorki i zasad također ima pobjednički niz bez poraza.

Prošla 2022. godina bila je rekordna za hrvatski ženski boks s osvojenih 8 medalja na europskim prvenstvima, a uspjesi su nastavljeni na prvom ovogodišnjem jako ispitu na Kupu naciju u Somboru gdje je devet naših reprezentativki osvojilo devet odličja, od toga tri zlata (Mariela i Valeria Šteko, te Sara Beram).

Na 13. Golden Girl turniru u švedskom Borasu (3.-5. II. 2023.) prijavljen je rekordni broj od 400 boksačica iz više od 30 svjetskih zemalja.

Odgovori

Back to top button