MMA

Cejudov trener najavio Henryjev povratak već ove godine

Američki MMA borac Henry Cejudo (35) se prije dvije godine povukao premda je obranio naslov UFC-ova prvaka bantam kategorije.

Triple C je želio od promocije više poštovanje, no bez obzira na sve što je ostvario u UFC-u nisu bili za nikakve ustupke.

Cejudo već neko vrijeme najavljuje povratak borbama, a želja mu je osvojiti još pojas prvaka u još jednoj kategoriji.

Naslov u perolakoj kategoriji postao bi prvi borac koji je osvojio titule u tri različite UFC-ove kategorije.

Uz njegovu zlatnu medalju u hrvanju koji je osvojio na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, Cejudo sigurno bio jedan od najvećih u povijesti borilačkih sportova.

Njegov trener Eric Albarracin najavio Henryjev povratak već ove godine.

– Triple C će ove godine postati ‘C4’. Vratio se u USADA-in protokol antidopinškog testiranja. Trenira i uskoro će biti spreman. On nikad nije prestao vježbati, premda je postao i trener. Jedan je od najboljih trenera u ovom sportu – kazao je Eric Albarracin i dodao:

– Trenira Figueireda i Weili Zhang, doveo je Jirija Prochazku i Jona Jonesa u našu dvoranu. Radi ogroman posao, ima suprugu koja je tek rodila. Maksimalno je ulagao svoje vrijeme i trudio se pomoći tim borcima da ostvare svoje snove. Sada je naučio dosta novih stvari i ima se priliku vratiti. On dolazi po još zlata…

No pitanje je hoće li mu Dana White dati priliku za napad na pojas u perolakoj kategoriji prije nego li je zasluži barem jednom pobjedom protiv nekog velikog borca.

Odgovori

Back to top button