MMA

Cejudov trener: Henry je stvoren da bude jedan od najvećih boraca

Henry Cejudo se nakon tri godine pauze ovog vikenda vraća u oktogon. Triple C će nastupiti na UFC 288 priredbi protiv prvaka bantam kategorije Aljamaina Sterlinga.

Cejudu će to biti prvi nastup od svibnja 2020. kada je u meču za naslov u bantamu nokautirao Dominicka Cruza. Nakon toga se posvetio treniranju drugih boraca.

Sada je osjetio da je vrijeme za povratak, te je odmah dobio obračun protiv prvaka. Sterling trenutačno ima osam pobjeda u nizu, te je dvaput uspješno obranio naslov.

Cejudov trener Eric Albarracin najavio je kako će Triple C pobijediti ‘submissionom‘.

– Henry se želio odmoriti, od 12 godine je imao metu na leđima. No on je oduvijek bio broj jedan. Kod njega nema opuštanja i sada je spreman za povratak. On je stvoren da bude jedan od najvećih boraca – kaže Eric Albarracin.

I Cejudo za sebe smatra da je jedan od najvećih, a na sučeljavanju je izjavio:

– Nikad nisam izgubio pojas. Na ovaj meč gledam kao da sam ja prvak, on izazivač. Osjećam se dobro i jedva ga čekam zakopati.

Na službenom vaganju uoči UFC 288 priredbe Aljamain Sterling i Henry Cejudo uspješno su prošli na vaganju, kao i Gilbert Burns, te Belal Muhammad koji će se u sunaslovnoj borbi obračunati za mjesto izazivača velter kategorije.

Odgovori

Back to top button