MMA

Cejudo želi meč protiv Hollowaya: Osjećam da sam pametniji borac

Henry Cejudo (16-2) nije se borio od svibnja prošle godine kada je na UFC 249 priredbi tehničkim nokautom u drugoj rundi nadjačao Dominicka Cruza. Američkom MMA borcu je to bila šesta pobjeda u nizu. Bivši UFC-ov prvak u bantam i muha kategoriji najavio je svoj povratak u oktogon, te prozvao sunarodnjaka Maxa Hollowaya (22-6).

– Dosad ga još nisam prozvao, čak i onda kad je bio prvak. Sad mogu reći da je borba protiv njega još jedan meč koji bih volio imati – kazao je Henry Cejudo, osvajač zlatne olimpijske medalje 2008. iz Pekinga u hrvanju slobodnim načinom, te dodao:

– Baš mi je drago što mnogi misle kako ne mogu pobijediti Maxa i to je jedan od razloga zašto se želim boriti protiv njega. Viši je od mene i ozlijedio je mnoge borce, ali osjećam da sam pametan i dobar borac. To bi bio izazov!

Bivši prvak smatra da ima dobre šanse protiv Hollowaya.

– Mislim da je borilački IQ na mojoj strani. Dokaz tome je moja borba protiv Cruza, kako sam održavao distancu i uspio mu ući u noge. Želim svima demonstrirati moć Triple C-a jer sam je**no moćan – zaključio je Henry Cejudo.

Prvak perolake kategorije je Alexander Volkanovski koji pojas prvak brani na UFC 260 priredbi 27. ožujka protiv Briana Ortege. Na istoj priredbi Stipe Miočić brani naslov teške kategorije protiv izazivača Francisa Ngannoua.

Odgovori

Back to top button