MMA

Bonesov sparing partner tvrdi: Jon Jones od 115,5 kilograma ‘proći će kroz’ Stipu Miočića

Jedan od najboljih MMA boraca Jon Jones već se više od godinu i pol dana priprema za svoj debi u teškoj kategoriji.

Malo je informacija kako teku Bonesove pripreme, a još se manje znaju njegovi planovi.

No ponekom fotografijom ili videom s Jonesova treninga može se zaključiti i kako je bivši prvak poluteške kategoriju nabacio mišićnu masu, koja će mu itekako biti potrebna u obračunu s najsnažnijim borcima u UFC-u.

Jedan od Bonesovih sparing partnera, UFC-ov veteran Yorgan de Castro, nedavno se osvrnuo na treninge s Jonom Jonesom.

– Na ovo čeka dvije godine. Hoda okolo sa 115,5 kilograma i vrlo je snažan i jako izdržljiv. Može dva sata neprestano udarati u vreću i ne usporava – kaže Yorgan de Castro i dodaje:

– Nikada nije ugodno s njim sparirati. Osjeti li da vam ne može ništa udaračkom tehnikom onda krene hrvati, a ako želite ustati, onda udara laktovima i koljenima. Malo boraca to može učiniti u teškoj kategoriji. Svi imaju snažne i teške ruke, a malo je onih koji mogu kombinirati hrvanje i jiu-jitsu. Jonesova svestranost napravit će razliku.

De Castro tvrdi kako bi Jon Jones pobijedio Stipu Miočića u njihovom mogućem međusobnom okršaju.

– Ne znam tko je u teškoj kategoriji bolji hrvač od Jonesa. I ako je taj dobar u hrvanju, Jon je bolji u borbi na nogama. Meč protiv Miočića je za njega savršen. Stipe je isto težak i dobar boksač – istaknuo je Yorgan de Castro, te istaknuo:

– Mislim da će Jones ‘proći kroz’ Stipu, a pobijedit će tehničkim nokautom.

Bonesov sparing partner ne zna hoće li Jones dočekati borbu protiv trenutačnog prvaka Francisa Ngannoua.

– Njega nema devet mjeseci dok ne zaliječi koljeno, a onda još šest mjeseci mora provesti u pripremnom kampu. Jones će tada imati 35 godina, a Francis će imati, što? Mislim da će Jones imati još jednu ili dvije borbe, najviše tri i to je to. No Ngannouu bi meč protiv Jonesa bio jako težak – podvukao je Yorgan de Castro.

Odgovori

Back to top button