MMA

Anthony Smith smatra kako se Prochazka i Teixeira nisu borili pametno: Bio je to loš nastup

Američki MMA borac Anthony Smith nije bio previše oduševljen borbom za naslov UFC-ova prvaka poluteške kategorije u kojoj je Jiri Prochazka pobijedio Glovera Teixeiru.

Lionheart smatra kako je njihov nastup bio pun pogrešaka, no istaknuo je veliku hrabrost kod oba borca.

– Obojica su imali slab nastup i to im je bila najlošija borba u karijeri. Glover je prvi put izgledao staro. To nije bio isti borac protiv kojeg sam se ja borio. Nije to bio ni onaj Glover s kojim se borio Thiago Santos. A mislim da je i Prochazka imao jedan od najlošijih nastupa dosad – rekao je Anthony Smith i dodao:

– Obojica su povlačili užasne poteze i donosili krive odluke. A da ste zbrojili njihov borilački IQ, mislim da ne bismo dobili dvoznamenkastu brojku. Jednostavno se nisu borili pametno.

Smit je objasnio na čemu temelji svoja razmišljanja.

– Gloveru je Prochazka nekoliko puta bio u ‘full mountu’, bio je i blizu ‘submissiona’, ali je gubio poziciju. Ne znam je li ikada Glover tako gubio pozicije. I ja dobro grapplam, pa me u tome Glover nadjačao u našoj borbi. Gdje je nestao Teixeira koji se tada borio protiv mene – istaknuo je Anthony Smith, te se osvrnuo na ostatak konkurencije u poluteškoj kategoriji:

– Imate tri Europljana koji iz nekog razloga nisu u najboljim odnosima. I sada oni žele saznati tko je najbolji u Europi. Oni će se natezati okolo, a neki štreber iz Nebraske će se prišuljati i sve će im oduzeti.

Odgovori

Back to top button