MMA

Anthony Smith: Edwards želi prijeći u srednju, ali ne bi tako govorio da je prvak Chimaev

Prvak UFC-ove velter kategorije Leon Edwards će 16. prosinca braniti pojas protiv Colbyja Covingtona.

Englezu će to biti druga obrana naslova nakon što je dvaput pobijedio Kamarua Usmana.

Edwards je lani u kolovozu nokautom u posljednjoj minuti pete runde pobijedio Nigerijca, a sedam mjeseci kasnije od njega je bio bolji i u londonskom ogledu.

Rocky je pokazao interes prijeći u srednju kategoriju bude li pobijedio Covingtona, no njegov kolega Anthony Smith smatra kako još ima neobavljenog posla u velteru.

Američki borac poluteške kategorije je u razgovoru s Michaelom Bispingom također istaknuo kako Edwards ne bi razmišljao o višoj diviziji da je prvak Khamzat Chimaev.

– Mislim da bi Leon trebao prvo počistiti svoju diviziju. Njegov sam veliki obožavatelj, ali on se borio samo protiv Kamarua Usmana u borbama za naslov. Sada mu dolazi mnogo izazivača, slijedi meč protiv Covingtona, tu je Belal Muhammad, Shavkat Rakhmonov… Popis borac je poprilično dug – kazao je Anthony Smith i dodao:

– Naravno, on želi rasti, hoće se okušati i u višoj kategoriji. ali da je Chimaev prvak, ne znam bi li se usudio doći u srednju kategoriju. Očito vjeruje da mu je Strickland lagan protivnik. Možda bih i ja tako razmišljao da sam prvak. To mu nije dobro, a nije pošteno ni prema ostalim borcima.

Odgovori

Back to top button