MMA

Aspinall poručio da bi se rado okušao u boksu ne bude li dobio meč protiv Miočića ili Jonesa

Bivši UFC-ov prvak Francis Ngannou je početkom godine napustio najveću svjetsku MMA organizacije, jer mu promocija nije mogla ispuniti sve zahtjeve u ugovoru, a jedan se odnosio i na mogućnost boksanja.

Kamerunski udarač je nekoliko tjedana nakon odlaska iz UFC-a potpisao za PFL, te nastavio prozivati WBC-ova prvaka Tysona Furyja na okršaj u ringu.

Na kraju mu je to uspjelo, te je dogovorio meč protiv Kralja Cigana koji se krajem listopada održao u Saudijskoj Arabiji. Ngannou je svojim nastupom u boksačkom debiju oduševio fanove, premda je na kraju izgubio podijeljenom odlukom sudaca.

Francis je bio vrlo zadovoljan, jer je za deset rundi provedenih u ringu s Furyjem zaradio deset milijuna eura što je itekako veći iznos od onog koji je dobio u posljednjem meču u UFC-u. Naime, nakon borbe protiv Ciryla Ganea na njegov je račun sjelo 550.000 eura.

Mnogi borci bi sada željeli krenuti Francisovim stopama, pa tako i Tom Aspinall. Privremeni prvak UFC-ov teške kategorije otkriva kako bi početkom sljedeće godine želio imati boksački meč, ne bude li uspio dogovoriti borbu protiv Stipe Miočića ili Jona Jonesa.

– Želim biti što aktivniji u MMA-u, ako se mogu dogovoriti s UFC-om, vrlo bih rado i boksao. Jako mi se sviđa ta ideja. Trenutačno sam zdrav i želim biti aktivan. Pauzirao sam godinu dana zbog ozljede koljena, uspješno se vratio i izgledao sam poprilično dobro u posljednja dva meča – rekao je Tom Aspinall i dodao:

– U dobroj sam poziciji, ali želim ići dalje. Ne želim čekati Jona Jonesa. Tko zna hoće li se on uopće vratiti? Borio bih se i protiv nekog od izazivača. Ako ne onda bih rado boksao, to je odlična ideja.

Aspinall je 2017. godine imao jedan profesionalni boksački meč kada je polovicom prve runde nokautirao Mađara Tamasa Bajzatha. Boks ga tada nije privukao, te se potpuno posvetio slobodnoj borbi.

Odgovori

Back to top button