MMA

Ante Delija uoči polufinala protiv Denisa Golcova: To je najveća borba u mojoj karijeri

Najbolji hrvatski MMA teškaš Ante Delija (18-4) nastupa 19. kolovoza u polufinalu PFL-ova turnira, a suparnik će mu biti ruski borac Denis Golcov (27-6).

Član Cro Copova tima je završnicu izborio pobjedom nokautom u prvoj rundi protiv Chandlera Colea, dok je u prvom kolu izgubio od Brazilca Bruna Cappelozze (12-5) koji se u drugom polufinalu bori protiv Amerikanca Jamellea Jonesa (12-6).

– Denis je najveća borba moja karijere. Spreman sam se boriti protiv njega i bilo koga, i osvojiti turnir – kazao je Ante Delija na sučeljavanju uoči meča.

Golcov je do polufinala stigao trijumfom nad Muhammedom DeReesejom tehničkim nokautom u prvoj rundi, a potom je pobijedio i Brandona Saylesa tehničkim nokautom u trećoj rundi.

– Nije baš da mi je omiljeno raditi u parteru, premda pokušavam tako završiti borbu. Sve ovisi o trenutku i situaciji u kojoj se nalazim – istaknuo je Denis Golcov.

Uslijedilo je pitanje Anti koji poteze Mirka Filipovića pamti, a prevoditelje je krivo preveo ‘desna noga – groblje, lijeva noga – bolnica’. Naravno Cro Copova legendarna rečenica glasi obrnuto: ‘desna noga – bolnica, lijeva noga – groblje’.

– Lijevi ‘high kick’ i lijevi ‘middle kick’, dobio sam ih više puta pa znam kako je to – dodao je Ante Delija, te je objasnio svoj odnos s Mirkom:

Naravno da je to utjecalo na moju karijeru, uz njega sam mnogo napredovao. Mirko je čvrsta osoba, jako udara te očvrsneš kroz rad s njim. Sigurno sam bolji borac otkako kod njega treniram.

Raspored borbi, polufinale PFL-ova turnira:

Kayla Harrison vs. Genah Fabian – laka kategorija
Bruno Cappelozza vs. Jamelle Jones – teška kategorija
Larissa Pacheco vs. Taylor Guardado – laka kategorija
Denis Goltsov vs. Ante Delija – teška kategorija

Uvodne borbe:

Renan Ferreira vs. Stuart Austin – teška kategorija
Kaitlin Young vs. Marina Mohnatkina – laka kategorija
Carl Seumanutafa vs. Mo DeReese – teška kategorija
Claudia Zamora vs. Mariana Morais – laka kategorija
Miranda Barber vs. Amanda Leve – laka kategorija
Christian Lohsen vs. Jonas Flok – laka kategorija

Odgovori

Back to top button