MMA

Ante Delija u lovu na milijun dolara, a na putu mu je stoje Werdum, Isaev, Usman…

Hrvatski MMA borac Ante Delija sudjelovat će na PFL-ovom teškaškom Grand Prixu. Na turniru će nastupiti deset boraca, a pobjednik će osvojiti pojas prvaka i nagradu od milijun dolara. Delija će drugi put sudjelovati na turniru. Cro Copov učenik je 2019. krenuo pobjedom protiv Carla Seumanutafe, ali se ozlijedio prije drugog nastupa i tako nije dobio priliku boriti se za doigravanje.

Ovogodišnji će turnir biti jači od prethodnog, a roster predvodi pobjednik neporaženi Ali Isaev. Ruski hrvač (9-0) je u finalu nadjačao Jareda Rosholta koji više nije član PFL-a.

Najveće turnira je MMA legenda i bivši UFC prvak Fabricio Werdum (24-9). Brazilac je UFC-ov pojas prvaka osvojio u lipnju 2015. pobjedom protiv Caina Velasqueza, ali ga je iduće godine izgubio od Stipe Miočića. Na turniru će još nastupiti Justin Willis, Denis Goltsov, Muhammed Usman, Renan Ferreira, Bruno Cappelozza, Hatel Moeil i Brandon Sayles.

Za ovogodišnji turnir smanjeni je broj boraca s 12 na deset, a još se ne zna kakav će biti format natjecanja. Dosad su borci skupljali bodove kroz kvalifikacije, a onda je prvih osam otišlo na završni turnir.

Ovogodišnji turnir počinje 23. travnja, a tko će se protiv koga boriti znat će se uskoro.

Delija je lani u listopadu trebao debitirati u UFC-u, ali mu je nastup propao zbog ugovora s PFL-om. Promocija mu je Anti jednostrano produljila ugovor na još dvije godine.

Odgovori

Back to top button