Boks

Bivši izazivač hvali Hrgovića: Malo je boksača koji mogu izdržati udarce kao Filip

Nedavno je Eddie Hearn, vlasnik Matchroom Boxingom, najavio kako je pred Filipom Hrgovićem (12-0, 10 KO) posebna godina u kojoj bi trebao napraviti veliki iskorak u karijeri. Najbolji hrvatski boksač uskoro bi trebao saznati svog sljedećeg protivnika, a to bi trebao biti Martin Bakole (16-1, 12 KO).

I dok se naš teškaš priprema za nove izazove, zanimljivo je slušati što drugi misle o El Animalu. Tako je bivši dvostruki izazivač Eric Molina (27-6) istaknuo kako je hrvatski nokauter prijetnja boksačima teške kategorije.

– Hrgović ima jednu od najčvršćih brada za koju još ne znate. Iza tog boksača je više od sto amaterskih mečeva, a borio se i u World Series of Boxing ligi. Borio se protiv Joea Joycea, pretukli su jedan drugoga – kazao je Eric Molina i dodao:

– On se ne povlači. Mnogi su udarali i ja sam pogađao Filipa, ali ga nitko nije uzdrmao. Nitko ga nije natjerao da izgubi tlo pod nogama ili da ga zaustavi. A on se u ringu nalazio s dobrim udaračima i velikim teškašima.

Hrgović je 2019. pobijedio Molinu nokautom u trećoj rundi. Meksičko-američki borac u ring se vraća 6. ožujka protiv Fabija Wardleya (10-0).

– Usporedimo li Hrgovića i tog klinca Wardleyja, ne znam koliko bi Fabio mogao izdržati. Malo je boksača koji mogu izdržati udarce kao Filip – podvukao je Eric Molina.

Odgovori

Back to top button