MMA

Ante Delija pobijedio prekidom u prvoj rundi i izborio polufinale PFL-ova turnira

Hrvatski MMA borac Ante Delija je u drugom kolu PFL-ova teškaškog turnira prekidom u prvoj rundi pobijedio Chandlera Cola i ostao u utrci za milijun dolara.

Cro Copov učenik je trijumfom nad Amerikancem na PFL 6 priredbi u Atlantic Cityju ispravio kiks iz prvog kola, kada je izgubio protiv Cappelozze, te je izborio polufinale turnira teške kategorije.

Ante je odmah pokazao kako je bolji borac. Hrvatski borac je brzo preselio borbu na tlo i završio meč. Nakon što je izborio dominantu poziciju, Delija je prvo radio s leđa, a pred kraj druge minute je prešao na prednju poziciju, te potom na bok.

Cole se sredinom runde izvukao, ali su odmah ponovno završili u klinču. Ante je cijelo vrijeme dominirao, te je u posljednjoj minuti počeo udarati.

Naš je borac znao kako meč mora završiti u prvoj, pa je postao još agresivniji. Nastavio je Ante svojom taktikom i nakon serije udaraca sudac Keith Peterson je primijetio kako Chandler više ne može uzvratiti te je prekinuo borbu.

Delija je tako stigao do pobjede u prvoj rundi za četiri minute i 38 sekundi.

Dubrovčanin je osvojio šest bodova, ali je morao pričekati rasplet kasnijih borbi. Slavlje je moglo početi već nakon što je Bruno Cappelozza nokautom u prvoj rundi pobijedio Muhammeda DeReesea, što je Anti Deliji osiguralo mjesto među četiri najbolja borca na PFL-ovom turniru.

Ljestvica teškaškog turnira: Denis Golcov 10, Bruno Cappelozza 9, Ante Delija i Jamelle Jones po 6 bodova…

Julija Pajić izgubila je i drugu borbu u PFL-u te je ispala iz turnira. Novozelanđanka Genah Fabian bila je bolja od crnogorske borkinje, koja je veći dio meča bila ravnopravna suparnica.

Genah je u prvoj rundi maksimalno iskoristila svoje muay thai vještine, no i Julija je imala svoje trenutke. Crnogorka je sredinom druge runde podigla ritam, što je Genah jedva dočekala.

Prvo je udarcem nogom u glavu uzdrmala Juliju, a onda je lijevim krošeom srušila na tlo i završila borbu. Genah Fabian izborila je polufinale PFL-ova turnira.

Odgovori

Back to top button