MMA

Ante Delija nakon sjajne borbe izgubio protiv Cappelozze i ostao bez nagrade od milijun dolara

Ante Delija (19-5) nije uspio osvojiti PFL-ov naslov prvaka teške kategorije. Dubrovčanin je nakon fantastične borbe u finalu PFL-ova turnira na Floridi jednoglasnom odlukom sudaca izgubio protiv Brazilca Brune Cappelozze (14-5, 13 KO).

To je našem borcu drugi poraz protiv Cappelozze, u prvom kolu je izgubio prekidom za samo 46 sekundi. Ovaj je put bio mnogo bolji, ali nije uspio osvojiti nagrade od milijun dolara.

Ante je odmah pokušao srušiti Brunu, ali u tome nije uspio. Brazilac je uzvratio kontra napadom i uzdrmao Deliju. Zauzeo je dominirajuću poziciju i Ante se našao u problemima.

Trpio je udarce, a zaradio je i posjekotinu iznad oka. Delija se u završnici runde izvukao iz teške situacije i uzvratio Brazilcu s nekoliko snažnih udaraca.

Naš je borac i u nastavku pokušavao rušiti suparnika, ali se Bruno svaki put uspješno obranio. Sredinom druge runde Delija je krenuo uraganski i srušio je Cappelozzu i serijom udaraca pokušao završiti borbu, ali je Brazilac preživio napad.

U posljednjoj minuti Bruno se izvukao iz Delijina zagrljaja, te preuzeo inicijativu, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.
Početak treće runde donio je žestoku izmjenu udaraca u kojoj je Brazilac bio nešto probojniji.

Obojica su već vidno bila umorna, pa do kraja runde više nismo vidjeli mnogo akcije.

Delija je nastavio istom taktikom i na startu četvrte runde. Ponovno je pokušao rušiti Brunu, ali se Brazilac obranio. Nakon što su izmijenili nekoliko udaraca u borbi na nogama, Ante je napokon srušio protivnika, ali ga nije ozbiljnije ugrozio.

U posljednjoj rundi Cappelozza je srušio Deliju uz ogradu, ali se Ante nakon nekog vremena izvukao. Brazilac je u zadnjoj minuti krenuo agresivno, kako bi ranije završio meč, ali se Delija obranio.

Brazilac je na kraju pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca, koji su ovako bodovali: 49-45, 49-45, 48-46.

U borbi koja je prethodila teškaškom obračunu, Dagestanac Movlid Khaybulaev je u finalu perolake kategorije dominirao protiv Chrisa Wadea i nadjačao Amerikanca jednoglasnom odlukom sudaca.

Antônio Carlos Júnior efektno je stigao do naslova u poluteškoj kategoriji. Brazilski borac je gušenjem (rear-naked choke) u prvoj minuti (3:49) pobijedio Norvežanina Marthina Hamleta.

U finalu lake kategorije Raush Manfio je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Loika Radzhabova.

Odgovori

Back to top button