Boks

Mamić izgubio u debiju na SP-u, a Kolaka, Tkalčića i Miluna u četvrtak čekaju jaki protivnici

Mladi Puljanin Diego Mamić u lakoj kategoriji (do 60 kg) debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, piše na službenoj stranici HBS-a.

U 1. kolu morao se boriti s puno iskusnijim, vrlo brzim Kolumbijcem Duvanom Zuletom Morenom i platio je danak neiskustvu – izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca. To je prvi poraz naših boksača u dosadašnjih pet mečeva – Hrvatska ima sjajni omjer 4-1!

Mladi Mamić (20) nije imao odgovor na brze, eksplozivne serije Kolumbijca u sve tri runde koje su pripale Morenu!

Diego se hrabro upustio u borbu, a u 1. rundi, nakon jedne od eksplozivnih serija Morena završio je na konopcima i primio udarac nakon kojeg se sudac odlučio na brojanje!

Mamić je u nastavak krenuo još odlučnije, najbolje se nosio s Morenom u drugoj rundi, uspostavio ravnotežu, no snažniji Kolumbijac vješto je koristio brze kombinacije udaraca u tijelo i glavu koje nisu dopuštale da Mamić preuzme inicijativu.

Diegu se nema što zamjeriti, dao je maksimum, lavovski se borio do kraja, a više od toga protiv kvalitetnijeg i raspoloženog Kolumbijca nije moglo. I prije meča znali smo da Mamić mora napraviti pothvat da bi svladao boksača iz Južne Amerike koji tradicionalno najbolje prolaze u lakšim kategorijama.

U trećoj rundi Diego je napravio sve za preokret, ušao u otvorene razmjene, no još je dvaput naletio na kanonadu upornog Morena i lukave kontre koje su rezultirale brojanjem.

Čestitke Diegu na hrabrom i srčanom nastupu i maksimumu koji je pružio u debitantskom nastupu među najboljim boksačima svijeta protiv objektivno kvalitetnijeg i iskusnijeg suparnika. Iskustvo sa SP-a sigurno će mu koristiti u karijeri koja je tek na seniorskom početku.

U četvrtak 28. listopada u ring ulaze još trojica Hrvata – Filip Kolak (57 kg), Antonio Tkalčić (67 kg) i superteškaš Marko Milun (+92 kg)!

Filip Kolak borit će se u 1/16 finala protiv bugarskog Kubanca Javiera Diaza Ibaneza, slično kao u Mamićevom slučaju, protiv izrazitog favorita koji je to pokazao demonstracijom boksačkih vještina protiv predstavnika međunarodne selekcije izbjeglica. Bugarski Kubanac bio je i svjetski prvak u mlađim seniorima! Naš Filip protiv Ibaneza borit će se u četvrtom meču popodnevnog programa iza 13 sati (RING A) s početkom oko 13.40 sati!

U jedanaestoj borbi popodnevnog programa od 13 sati u ring ulazi naš jaki adut, Marko Milun u superteškoj kategoriji +92 kg protiv Turčina Berata Acara. Milunov meč u rasporedu je na RINGU B s okvirnim početkom oko 15.20 sati!

Turčin Acar mlađi je od Miluna, ima 22 godine, a ove godine borio se u devet mečeva – šest puta je pobijedio, triput izgubio, no samo od pravih asova – dvaput od Engleza Frazera Clarkea (jednom na olimpijskim kvalifikacijama kao i naš Marko Milun), a jednom od olimpijskog pobjednika Uzbekistanca Bakhodira Jalolova. Prije tri godine, na početku seniorske karijere, izgubio je meč i od našeg prvaka u teškoj kategoriji Tonija Filipija!

Berat Acar visok je 195 cm kao i Marko Milun, mlad, s već lijepim iskustvom protiv svjetskih klasa. Ove godine trijumfirao je i na uglednom međunarodnom turniru Bospor Touru u Istanbulu! Dakle, Marko će od starta SP-a morati zapeti punom snagom!

U posljednjoj 12. borbi večernjeg programa od 18 sati (RING B, početak oko 20.30 sati) mladi Koprivničanac Antonio Tkalčić borit će se u kategoriji do 67 kg protiv još jednog izrazitog favorita – Brazilca Wandersona de Oliveire koji je u prvom kolu, strašnom brzinom i snagom superiorno svladao predstavnika Tajvana. Dovoljno je reći – De Oliveira je brazilski olimpijac i prvak Južne Amerike!

Sretno, samo jako i hrabro, ponosno kao što to dosad pokazali Matteo Komadina, Luka Plantić, Gabrijel Veočić, Damir Plantić i Diego Mamić.

Odgovori

Back to top button