Boks

Whyte želi borbu protiv Furyja, a Arum otkriva kako postoji još jedan kandidat

Dillian Whyte je ove subote trebao boksati protiv Otta Wallina, ali je prošlog tjedna otkazao meč zbog ozljede ramena.

Šveđanin je ostao bez nastupa, a imao je priliku boriti se za WBC-ov privremeni pojas prvaka. Wallin se sigurno nada da će dobiti drugu šansu, ali to je sada malo vjerojatno.

Wallinov promotor Dmitrij Salita sumnja da Whyte uopće nije ozlijeđen, te je meč otkazao jer se plaši poraza. Naime, izgubi li Dillian privremeni pojas mogao bi ostati bez meča protiv prvaka Tysona Furyja.

– Meč između Dilliana Whytea i Otta Wallina treba ponovno organizirati. Oni bi se trebali boriti, a ne da sada Dillian preskoči Otta bez borbe i odmah dobije meč protiv Furyja – rekao je Dmitrij Salita.

Mnogi vjeruju kako u Salitinoj izjavi ima nešto istine, jer Whyte nakon što se oporavi želi ugovoriti meč protiv Kralja Cigana.

Dillian Whyte je naslov WBC-ova privremenog prvaka osvojio u srpnju 2019. protiv Óscara Rivasa. U kolovozu prošle godine je pojas izgubio protiv Aleksandera Povetkina, a onda ga je ožujku protiv Rusa ponovno vratio.

Fury mora prihvatiti meč protiv izazivača koji mu odredi WBC, ali dosad ga nije previše zanimala borba protiv Whytea.

No to nije jedini boksač koji bi mogao boksati protiv Kralja Cigana.

– Fury će odlučiti protiv koga će boksati. Bude li borba dogovorena u Velikoj Britaniji, vjerujem kako bi Furyjev protivnik mogao biti Whyte, no u igri je svakako i Joe Joyce – otkrio je Furyjev promotor Bob Arum.

Tko bi trebao biti Furyjev sljedeći protivnik?

View Results

Loading ... Loading ...

Odgovori

Back to top button