Boks

Damir Plantić slomio čvrstog Gruzijca, za četvrtfinale SP-a bori se protiv belgijskog nokautera!

Damir Plantić (31), naš najiskusniji boksač na SP-u i veliki povratnik nakon dvije godine na svjetsku scenu, u velikom je stilu i krenuo u beogradskoj Štark Areni i nastavio savršeni hrvatski niz pobjeda na Svjetskom prvenstvu!, piše na službenoj stranici HBS-a.

U novoj međuteškoj kategoriji do 86 kg sigurnom, uvjerljivom pobjedom sa 5:0 svladao je snažnog, borbenog Gruzijca Artyoma Yordanyana!

U prvoj rundi niži, agresivni Gruzijac ozbiljno je nasrnuo, pritiskao Damira koji je vrebao i pogađao kontre, a morao se izmicati silovitim napadima Gruzijca koji je tražio blisku borbu i pokušao Plantića natjerati u kut i na konopce. Yordanyan je držao inicijativu, prošlo mu je i nekoliko krošea iz bliske borbe, ali i tu prvu rundu Plantić je dobio 4:1. Suci su valjda radije bodovali tehnički, taktički dotjerani Plantićev stil od sirovih napada Yordanyana.

U drugoj rundi Damir je uspio nametnuti svoj ritam finog, tehničkog boksa, još bolje se kretao i birao pravi tajming za precizne udarce čime je umarao Gruzijca i uveo ga u nestrpljivost i nervozu. Preuzeo je kontrolu nad mečom, premda je tu rundu Plantić dobio tek sa 3:2. Možda su suci nešto i vratili Yordanyanu i honorirali napadački, bespoštedni stil.

Plantić je u trećoj potpuno zagospodario ringom, na početku ga pogodio teškim udarcima i dominirao nad Gruzijcem koji više nije mogao bespoštedno jurišati, jer je ostao bez snage i energije.

Damir je plesao, pogađao, lijepa demonstracija pametnog boksa i uzdrmao ga s nekoliko lukavih aperkata i tu rundu, kao i meč uvjerljivo pobijedio 5:0!

Sve čestitke Damiru! To je četvrti hrvatski trijumf zaredom u Beogradu, Hrvatska na startu ima savršeni skor 4:0!

Damir Plantić prvi se od Hrvata plasirao među šesnaest najboljih, u osminu finala i u nedjelju, 31. listopada borit će se protiv opasnog Belgijca Victora Schelstraetea koji je gubio meč od Uzbekistanca Abdullayeva, a onda je sijevnuo strahoviti, razorni desni kroše kojim je nokautirao Uzbekistanca u finišu druge runde! Iskoristio je samo trenutak nepažnje i opako ga kaznio.

Plantić je s našim trenerima pogledao taj meč i najbolje se uvjerio kakva opasnost prijeti od Belgijca. Rekao je nakon meča:

– Gruzijac je bio vrlo nezgodan protivnik, stalno je pritiskao dok ga nisam usporio s nekoliko aperkata. Taktički sam boksao kako smo se i dogovorili, zadovoljan sam, a sad se pripremamo za Belgijca koji je kvalitetu pokazao prekidom protiv predstavnika Uzbekistana.

Damir će se protiv belgijskog nokautera prvi od naših boksača boriti za proboj u četvrtfinale! Dovoljno je iskusan, znamo da ima svjetsku klasu, jer prije dvogodišnje stanke bio je bio je i brončani na Prvenstvu Europe (2017.), a borio se već i na Svjetskom prvenstvu, višestruki je prvak države, a u profesionalnom boksu upisao je omjer 4-0.

Odgovori

Back to top button