MMA

Anderson Silva izabrao četiri najveća MMA borca u povijesti

Brazilac Anderson Silva jedan je od najvećih MMA boraca u povijesti. Legendarni borac je tijekom karijere izborio 34 pobjede, a ima i 11 poraza, jedna borbu proglašena je ‘no contests’.

Još uvijek drži rekord od 16 pobjeda u nizu. Kada bi trebali izabrati četiri najbolja borac u povijesti slobodne borbe onda bi Anderson Silva sigurno bio jedan od njih. No Brazilca je ovog puta dao svoj izbor četiri najbolja borca.

– Mnoge poštujem, ali kada govorimo o najboljim borcima onda bih prvo istaknuo B.J. Penna. Sve što je učinio je nevjerojatno. I Khabib je nevjerojatan, on je zvijer. Njegovo hrvanje, pritisak, način na koji se bori, on je promijenio taj sport – kazao je Anderson Silva i nastavio:

– Tu je i Royce Gracie, s njim je sve počelo. Bez njega ne bi bilo ničega, pa čak ni UFC-a. I moj najbolji prijatelj Minotauro. On je moj učitelj, kod njega sam dobio crni pojas u jiu-jitsu.

Brazilska legenda je lani krajem listopada na UFC Fight Night priredbi u Las Vegasu izgubio protiv Uriaha Halla nokautom u četvrtoj rundi.

Brazilskoj 45-godišnjoj MMA legendi to je bio treći poraz u nizu, odnosno sedmi u posljednjih devet borbi. Bivši MMA borac je prošlog mjeseca u boksačkom okršaju pobijedio nekadašnjeg svjetskog prvaka Julia Cesara Chaveza Jr-a.

Odgovori

Back to top button