Boks

Nikolina Ćaćić junakinja prvog dana boksačkog turnira u Tokiju, dobila posebno priznanje EUBC-a

Nikolina Ćaćić (20), najmlađa hrvatska olimpijka i najmlađa boksačica (uz Britanku Dubois jedine su 2001. godište) na olimpijskom turniru u Tokiju među 100 najboljih borkinja svijeta, izabrana je za senzaciju prvog dana boksačkih natjecanja u Kokugikan Areni, piše na službenoj stranici HBS-a!

Europska boksačka federacija EUBC poslala je službenu obavijest da je mlada Hrvatica najveće iznenađenje prvog dana boksačkog turnira kao prva hrvatska boksačica u povijesti na Olimpijskim igrama i kako je senzacionalno pobijedila Amerikanku kubanskog podrijetla Yarisel Ramirez koju je onemogućila pokazati svoje poznate i neosporne kvalitete.

Znalo se da Nikolina nosi srebra sa svjetskog i europskog prvenstva mlađih seniorki, ali i da je debitantica na najvećoj sceni, te da je sjajno odboksala meč koristeći pametno prednost u visini i dužini ruku protiv snažne Amerikanke.

Vjerojatno nitko nije očekivao da najmlađa boksačica na Olimpijskim igrama na tako impresivan način može neutralizirati američku-kubansku borkinju u kojoj je američka olimpijska reprezentacija (s deset boksača u Tokiju), kao najveća boksačka velesila u povijesti OI-a (114 medalja od čega 50 zlatnih) očekivala pohod na medalju u kategoriji do 57 kg.

Bravo za Nikolinu, bravo za mladu Sesvećanku koja postaje prava boksačka svjetska zvijezda!

Hrvatska boksačica u osmini finala protiv Kanađanke Caroline Veyre u ponedjeljak u 7.12 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu!

Naravno, vjerujemo da ćemo slaviti i u nedjelju (13.25 sati) kada u ring ulazi naš prvak Luka Plantić u poluteškoj kategoriji do 81 kg protiv Jordanca Adela Rivada Odaija Alhindawija (29).

Bravo za Nikolinu i Luku i njihove trenere Franju Kristića i Tomislava Bašića što na najljepši način predstavljaju Hrvatski boksački savez i hrvatski boks na najvišoj razini!

Odgovori

Back to top button