MMA

Alexander Volkanovski nema ništa protiv borbe za privremenog prvaka

U UFC-ovoj perolakoj kategoriji nedostaje svježe krvi. Alexander Volkanovski je počistio kategoriju, te je nedavno novom pobjedom protiv Maxa Hollowaya po četvrti put obranio naslov UFC-ova prvaka.

Australcu je to bila 25. pobjeda u karijeri (22. u nizu) i 12. u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

Premda divizija ima sjajnih boraca (Holloway, Ortega, Rodriguez, Emmett) i onim mlađih koji se tek trebaju dokazati, teško da netko može skinuti Volkanovskog s trona.

Yair Rodriguez i Josh Emmett nameću se kao kandidati za sljedećeg izazivača, ali nitko zapravo ne vjeruje da oni mogu pobijediti borca kao što je Volkanovski.

U UFC razmišljaju organizirati borbu za pojas privremenog prvaka između Rodrigueza i Emmetta, no malo je onih koji vjeruju da netko od njih može ugroziti Alexandra.

A Volkanovski u manjku vrhunskih izazova razmišlja prijeći u laku kategorije i boriti se za naslov u toj diviziji.

– Neka se Emmett i Rodriguez bore za pojas privremenog prvaka, nemam ništa protiv toga dok se oporavljam od ozljede. Oni zaslužuju tu borbu. Obojica su u poziciji gdje bi mogli dobiti ‘title shot‘ – kazao je Alexander Volkanovski i nastavio:

– Bit će slađe budu li se borili za privremenog prvaka. Ja stalno ponavljam da želim biti što aktivniji. Oni se mogu boriti, a ja ću odraditi ono što moram. Za nekoliko mjeseci dajte mi borbu protiv pobjednika tog meča.

Prvak perolake kategorije otkrio je i svoje planove.

– Bude li sve u redu mogao bih se za naslov prvaka u lakoj kategoriji boriti početkom sljedeće godine, a dogovore li meč za privremenog prvaka u perolakoj kategoriji, to će naš meč učiniti još većim – istaknuo je Alexander Volkanovski i podvukao:

– Imat ću izazivača i svi će izvikivati ime pobjednika te borbe. A kada se netko od njih bude borio protiv mene to će biti još jedan veliki meč. Nemam ništa protiv toga UFC organizira borbu za pojas privremenog prvaka.

Odgovori

Back to top button