Kick & Thai

Plazibat i Ben Saddik odbili međusobni okršaj u meču za pojas privremenog prvaka

Najbolji hrvatski kikboksač Antonio Plazibat je skoro već godinu dana prvi izazivač za naslov Gloryjeve teške kategorije, no nikako da dobije meč za pojas.

Naime, dugogodišnji prvak Rico Verhoeven odugovlači s tom borbom, a sljedeći nastup imat će HIT IT promociji.

Nizozemac je posljednju borbu imao u listopadu prošle godine kada je na Glory Collision 3 priredbi prekidom u četvrtoj rundi svladao Jamala Ben Saddika.

A naš Antonio, koji ima tri pobjede u nizu, u posljednjem meču u svibnju po drugi put je pobijedio Tarika Khbabeza.

Kako se Verhoeven za Glory neće boriti do proljeća sljedeće godine, promocija želi organizirati meč za privremenog prvaka.

Jamal Ben Saddik je prošlog mjeseca svladao Benjamina Adegbuyija, te je dobio priliku boriti se protiv Antonija Plazibata u meču za privremeni pojas.

Borba se trebala dogoditi 8. listopada na Glory: Collision 4 priredbi.

No Antonio i Jamal odbili su međusobni okršaj, jer su timske kolege iz dvorane Mikea Passeniera i često zajedno treniraju.

U Gloryju su ljutiti na njihovu odluku, dok trener Mike Passenier ističe kako postoji još nekoliko razloga, a najvažniji je što se pobjedniku ne jamči obračun protiv prvaka Verhoevena.

Na istoj priredbi u listopadu bore se Badr Hari i Alistair Overeem, a Glory bi mogao pobjednika tog meča promovirati kao sljedećeg Ricovog protivnika.

Mike Passenier smatra kako bi se Ben Saddik trebao boriti protiv Levija Rigtersa, jer su ožujku imali zakazan meč, ali je priredba prekinuta zbog divljanja poljskih huligana tijekom borbe između Badra Harija i Arkadiusza Wrzoseka.

Poznati trener se nada kako će se Antonio Plazibat ipak naći na programu Gloryjeve priredbe u listopadu.

Odgovori

Back to top button