Kick & Thai

Marko Žaja: Želimo ovog ljeta u našem kickboxing kampu imati više od stotinu polaznika

Više od stotinu natjecatelja je prijavljeno za Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu koje će se ovog vikenda održati u Osijeku. U subotu će nastupiti juniori, a u nedjelju seniori. Natjecanje u oba dana počinje u 10 sati, a prijenos iz sportske dvorane Jug II pratite uživo na našem YouTube kanalu.

Pit Bull iz Splita stiže na prvenstvo u jakom sastavu, a natjecanju se posebno veseli glavni trener i predsjednik kluba Marko Žaja.

– Hvala Bogu što ponovno kreću natjecanja – istaknuo je Marko Žaja i nastavio:

– Trebalo se to dogoditi mnogo ranije, jer sport je važan, pogotovo sada u doba pandemije. Sportom i rekreacijom jačamo imunitet, a i podižemo svijest o zdravijem načinu života.

Nekadašnji europski i svjetski prvak u kickboxingu ističe kako su se sportaši prve kategorije mogli pripremati za natjecanja.

– Dobili smo sve potrebne dozvole pa je tako jedan dio sportaša trenirao u dvorani, dok su drugi mogli vježbati samo na otvorenom. Vjerujem da su se naši borci dobro pripremili i nadam se dobrim rezultatima na državnom prvenstvu – kazao je Marko Žaja.

Ljetni kickboxing kamp je postao prepoznatljiv brend u Hrvatskoj i izvan nje

Predsjednik Pit Bulla ističe kako je klub prošao kroz teško razdoblje.

Nikada nije bilo tako teško. U klubu imamo pet sportskih sekcija, a zadnje vrijeme nismo dobili nijednog novog člana – rekao je Marko Žaja i dodao:

– Nismo mogli održavati treninge, pa tako nismo mogli nikoga dovesti u klub. Naravno, nije to bio samo naš problem, tako je bilo i u ostalim klubovima.

Kroz klub je dosad prošlo više od 10.000 boraca, a trenutačno ima 300 do 400 članova. Predsjednik Pit Bulla posebno se ponosi ljetnim kickboxing kampom koji će se od 25. srpnja do 1. kolovoza održati u Splitu.

– Ljetni kamp je postao prepoznatljiv brend u Hrvatskoj i izvan nje. Svake godine imao sve više polaznika, a želimo poticati druženje i sport – istaknuo je Marko Žaja i zaključio:

– Tom akcijom želimo ekonomski pomoći gradu i županiji, jer našim sudionicima nalazimo smještaj u sobama studentskih domova koji su preko ljeta prazni. Nadamo se kako ćemo ove godine imati više od stotinu polaznika, samo neka se smiri ova situacija s pandemijom.

Državno prvenstvu u kickboxingu zbog epidemioloških mjera održat će se bez gledatelja, no uzbudljivo i atraktivno natjecanje iz Osijeka pratite putem našeg YouTube kanala.

Odgovori

Back to top button