Kick & Thai

Kutina Open jedan je od najboljih kickboxing eventa u Europi, domaćinima najviše medalja

Kickboksački klub Kutina je prošle subote organizirala sjajnu sportsku priredbu na kojoj je sudjelovalo 600-ak natjecatelja iz sedam europskih zemalja (Slovenija, BiH, Mađarska, Bugarska, Njemačka, Slovačka i Hrvatska).

Odličan 24. po redu međunarodni kickboxing turnir Kutina Open 2023. održan je u Sportskom centru pod pokroviteljstvom grada Kutine, Sisačko-moslavačke županije, Zajednice športskih udruga grada Kutina, Zajednice športskih udruga i saveza SMŽ-a.

Po masovnosti i sjajnoj organizacija Kutina Open je vjerojatno jedan od najboljih kickboxing eventa u Europi.

Natjecanja su se održala na pet tatamija i ringu, gdje su se vodile vrlo zanimljive borbe. Najatraktivnije borbe bile su u ringu u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u disciplini K1 style.

Borci su pokazali doista dobru pripremljenost u ovoj najtežoj ringovoj disciplini. No zanimljive su bile i borbe na tatamijima, gdje se uz bučno navijanje borilo za svaki bod.

Josip Marić, predsjednik Kickboxing kluba Kutina, nakon turnira nije skrivao zadovoljstvo, a njegovu izjavu pogledajte u videu:

U cijeloj borilačkoj priči važno je napomenuti kako 700 borbi nije bilo težih ozljeda, a da su se natjecatelji i treneri ponašali vrlo fer i sportski, a sve je završilo prijateljskim druženjem.

Najviše uspjeha imali su natjecatelji domaćina Kickboxing kluba Kutina koji su osvojili deset zlatnih, sedam srebrnih i 11 brončanih medalja, te trofej pobjednika turnira.

Na drugom mjestu po uspješnosti bili su kickboksači Jastreba (7 zlata, 6 srebra i 11 bronci) ispred SC Radulov iz Bugarske (7, 6, 4), GSTK Kickbox Košice iz Slovačke (6, 7, 8) i Bajnai Kickbox iz Mađarske (6, 2, 2).

Za najbolje natjecatelje turnira izabrani su:

PF-YC-FT-Tena Kačmarčik (ŠKBK KUTINA)
PF-YC-M Anzić Ivano (TIGAR-KARLOVAC)
PF-OC-M Bozhinov Plamen (Martial Arts Team GER)
PF-OC-F Maša Širanović (Jastreb)
PF-J-M Teo Grgić (KBK 2002 ODŽAK BIH)
PF-J-F Ramakić Ajana (ZINO-BIHAĆ)
LC-OC-M Bezahinov Plamen (GER)
LC-OC-F Hudin Elena (ORMOŽ)
LC-J-M Lovro Žamarija (Jastreb)
KL-OC-M Ganjgo Benjamin (K. B. S. GOLDEN LOVE-TEŠANJ)
KL-OC-F Gal Eva (SLATINA)
KL-J-M Nikolić Ivan Pavao (Moslavac-Popovača),
K1 STYLE-J Bačelić Lukas (Petar Krešimir-Zadar)
K1 STYLE-S Hodžić Amar (Barada sport Hvarang-Maribor),

Kickboksački event u Kutini i ove je godine opravdao očekivanja, te još više podigao ljestvicu u organizaciji ovakvih sportskih događaja.

Organizatori su poručili kao će 25. Kutina Open sljedeće godine imati niz iznenađenja za natjecatelje i klubove uz veći nagradni fond i slično.

Odgovori

Back to top button